Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Εχουμε ποιότητα για να γίνεται καθημερινά η ομάδα καλύτερη”

O στενός συνεργάτης του Τούντορ, Ιβάν Λέκο αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Κροάτης παραδέχθηκε ότι είναι δικαιολογημένη η πικρία και η απογοήτευση, όμως, υποστήριξε ότι τόσο στο Europa League όσο και στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα πράγματα.

Εξήγησε το λόγο που η ομάδα δεν τα κατάφερε στο Κράσνονταρ αλλά σημείωσε ότι η προσπάθεια είναι συνεχής, πως ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ομάδα και ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα.

– Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι τέσσερις βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση. Νιώθετε μια πικρία και με δεδομένο ότι άρχισε μια προσπάθεια  στις 16 Ιουλίου στην Ευρώπη;

«Όταν βλέπεις τη βαθμολογία και διαπιστώνεις ότι ο ΠΑΟΚ είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση, σίγουρα αυτό είναι στενάχωρο. Αλλά στους τρεις πρώτους αγώνες δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήμασταν κακοί στη φάση των ομίλων. Για παράδειγμα στον αγώνα με την Γκαμπάλα θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη γιατί ήμασταν καλύτεροι. Καλοί ήμασταν και απέναντι στην Ντόρτμουντ και ίσως θα μπορούσαμε και εκεί να είχαμε κερδίσει ενώ δεν κάναμε κακό παιχνίδι στην εντός έδρας ισοπαλία με την Κράσνονταρ. Έτσι θεωρώ ότι αξίζαμε να έχουμε παραπάνω από τρεις βαθμούς αλλά το γεγονός είναι ότι αυτή τη βαθμολογία έχουμε».

– Τι δεν πήγε καλά στο Κράσνονταρ;

«Στο Κράσνονταρ χάσαμε από μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα μας αφήνει πίκρα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα. Εγώ θα δηλώσω περήφανος για ότι έχει πετύχει η ομάδα στην Ευρώπη ξεκινώντας τη διαδικασία από τα μέσα Ιουλίου».

–  Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με διαφορετικό σύστημα όπως είχε προαναγγείλει ο Τούντορ. Πιστεύετε ότι ήταν ρίσκο που δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο;

«Δεν νομίζω ότι πήραμε ρίσκο με τις αλλαγές. Πολύ απλά διότι είχαμε μελετήσει και αναλύσει την Κράσνονταρ. Γνωρίζαμε την ποιότητα αυτής της ομάδας κυρίως όταν αγωνίζεται στην έδρα μας και με αυτό το σκεπτικό προετοιμαστήκαμε για τον αγώνα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εμείς στον αγώνα αυτό παίξαμε με σημαντικές απουσίες που για εμάς ήταν σημαντικό. Και παρόλα αυτά οι παίκτες έπαιξαν καλά. Απέναντι σε μια καλή ομάδα εμείς πριν δεχθούμε το γκολ, είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι μπορεί να μην κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες αλλά προσπαθούσαμε να πιέσουμε. Το πρώτο γκολ λοιπόν της Κράσνονταρ αλλά και οι απουσίες μας ήταν σημείο-κλειδί για την έκβαση της αναμέτρησης».

– Το βάρος έπεσε στην άμυνα αλλά επιθετικά η ομάδα δεν απείλησε και κυρίως στο πρώτο μέρος.

«Εμείς δεν είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά και  ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρίες. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και προσεκτικοί στην άμυνα. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί σκόραραν ουσιαστικά στο πρώτο σουτ στην εστία μας. Αλλά ξεκαθαρίζω ότι όταν χάνεις από μια τέτοια ομάδα και ειδικά στην έδρα της ούτε καταστροφή είναι ούτε ντροπή για τον σύλλογο. Και επαναλαμβάνω στον όμιλο μας έχουμε δυο μεγάλες ομάδες την Ντόρτμουντ και την Κράσνονταρ αλλά σε κάθε ματς δείξαμε χαρακτήρα και βγάλαμε προσωπικότητα απέναντι τους».

Αν ήθελε να κρατήσει κάτι από το  παιχνίδι ο Λέκο, αναμφίβολα θα ήταν η θετική παρουσία του Χαρίση:  «Είδα έναν πολύ καλό Χαρίση. Ένα παιδί 21 χρονών που δεν είχε πολλά παιχνίδι στα πόδια του αλλά έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Με τέτοια θέληση και αγωνιστικότητα που έδειξε, θέλουμε να προχωρήσουμε με όλους τους παίκτες γιατί έχουμε μια νέα ομάδα.

– Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα ενώ και στην Ευρώπη ελπίζει μόνο μαθηματικά για την πρόκριση. Θέλετε να πείτε κάτι στον κόσμο που είναι δεδομένο ότι έχει κουραστεί να ακούει τη λέξη υπομονή;

«Πρώτα απ’ όλα δεν είμαστε χαζοί για να προσπεράσουμε το ότι στο Πρωτάθλημα χάσαμε σημαντικούς βαθμούς τους οποίους θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Αλλά στην Ευρώπη, μαθηματικά δεν έχουμε αποκλειστεί και αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα έχουμε ελπίδες θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είναι δύσκολο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, όταν είσαι κάθε μέρα με τους παίκτες και δουλεύεις μαζί τους, μπορείς να πεις κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πότε ξεκινήσαμε την σεζόν, ποια ήταν η κατάσταση και η ατμόσφαιρα τότε. Πετύχαμε αρκετά πράγματα μπαίνοντας στους ομίλους αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και έχει τη θέληση να βελτιωθεί. Μην ξεχνάτε ότι δεν είχαμε όλους τους νέους παίκτες από την αρχή και χρειαζόμαστε χρόνο. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθεί ο κόσμος, αλλά έχουμε ποιότητα για να γίνεται καθημερινά η ομάδα καλύτερη. Αυτό βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ