Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στραματσιόνι ο εκλεκτός του ΠΑΟ

Προπονητής του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται πλέον ο Αντρέα Στραματσιόνι! Ο Ιταλός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τους πράσινους, που προτίμησαν τον Ιταλό τεχνικό από τον Βέλικο Παούνοβιτς.

Το τριφύλλι επιβεβαίωσε το deal με τον 39χρονο Ιταλό προπονητή, ο οποίος έρχεται αύριο Κυριακή στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Στραματσιόνι θα κάνει την πρώτη του προπόνηση την Τετάρτη καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν ρεπό Δευτέρα και Τρίτη, εκτός και αν ο Ιταλός θελήσει να αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα, και θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 21 Νοέμβρη στην Λεωφόρο.

Ο Ιταλός προπονητής αναμενόταν να δει από την τηλεόραση του το παιχνίδι του τριφυλλιού με τον Ατρόμητο εκτός έδρας προκειμένου να έχει εικόνα από τη νέα του ομάδα.

Ποιος είναι…

Η καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής τελείωσε πολύ νωρίς και άδοξα μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κι έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Από τα 25 του ξεκίνησε καριέρα προπονητική σε ομάδες νέων, ενώ στα 35 ανέλαβε τα ηνία της δεύτερης ομάδας της Ίντερ, της “Πριμαβέρα”.

Το 2012 η Ίντερ απέλυσε τον Ρανιέρι κι έτσι προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα ο Αντρέα Στραματσιόνι με τους ανθρώπους της ομάδας να τους δείχνουν εμπιστοσύνη εξαιτίας της πολύ καλής δουλειάς που είχε κάνει στην Πριμαβέρα. Συνολικά έκατσε 14 μήνες στον πάγκο της ομάδας, ενώ τη σεζόν 2012-13 τερμάτισε με τους “νερατζούρι” στην 9η θέση της Serie A. Αφού έμεινε για ένα χρόνο μακριά από τους πάγκους, τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε την Ουντινέζε όπου παρέμεινε για μία σεζόν, τερματίζοντας στην 16 θέση με 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 17 ήττες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ