Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με αέρα πρωταθλητή πέρασε από Γιάννενα ο ΠΑΟΚ

Πήγε στα Γιάννινα πρωτοπόρος και έτσι έφυγε από την ηπειρωτική πόλη ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 1-3 επί του ΠΑΣ. Μπροστά σε περίπου 3000 οπαδούς του που έκαναν… κατάληψη στις κερκίδες των Ζωσιμάδων και καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ στο 9’, όμως ήταν απόλυτα κυρίαρχη στο πρώτο μέρος. Έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος, όμως, πέτυχε και δύο γκολ, στα 7 τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν διαχείριση δυνάμεων, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν κάπως όταν μείωσαν στο 71’ με τον Κόντε, όμως παρότι δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες ήταν αργά για να μπουν στο παιχνίδι.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ είχε ξανά ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Βελλίδης με εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε το σκορ στο 1-3.

Στ΄αξιοσημείωτο το ντεμπούτο Αζεβέδο και το ότι ο Βιεϊρίνια άλλαξε συνολικά τρεις θέσεις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με σχηματισμό 3-5-2, με τον Γιάννη Πετράκη να επιλέγει τον Βελλίδη στην εστία και τους Τζημόπουλο, Μπέριο και Μιχαήλ ως αμυντική τριάδα. Στην δεξιά πλευρά ήταν ο Καρανίκας και στην αριστερή ο Μπουκουβάλας. Στο χώρο του κέντρου ξεκίνησαν οι Λίλα, Γαρουφαλιάς και Βιντάλ, με τους Γιάκο και Κόντε επιθετικό δίδυμο.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το σύνηθες 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρι, τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Σάκχοβ-Μαουρίσιο δίδυμο στη μεσαία γραμμή, τον Πέλκα μπροστά τους ως επιτελικό μέσο, δεξιά τον Κάμπος, αριστερά τον Μακ και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό. Ο Μακ σέντραρε από αριστερά και ο Πρίγιοβιτς πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ ολομόναχος, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Οι ασπρόμαυροι πίεζαν πολύ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Δικέφαλος του Βορρά αναζητούσε το γρήγορο γκολ, απειλώντας ξανά στο 6ο λεπτό, με σουτ του Κάμπος που πέρασε άουτ.

Στο 9ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Μακ ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Πέλκας από κοντά πλάσαρε στην εστία, ανοίγοντας το σκορ. Βέβαια, ο σκόρερ ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς υπήρχε οφσάιντ.

Μετά το γρήγορο προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και να πιέζει τον ΠΑΣ. Στο 11΄ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπέριου σε σουτ του Βιεϊρίνια, όμως ο Κουτσιαύτης έδειξε κακώς να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 16΄ οι γηπεδούχοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή με τον Λίλα να μην μπορεί να συνεχίσει λόγω προβλήματος στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού.

Στο 18΄ ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με δυνατό σουτ του Κάμπος μέσα στην περιοχή, που απέκρουσε δύσκολα και εντυπωσιακά ο Βελλίδης. Χαρακτηριστικό του δυνατού ξεκινήματος του ΠΑΟΚ στο ματς ήταν ότι ο Πασχαλάκης ακούμπησε την μπάλα για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, όταν μπλόκαρε μετά από μία σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά.

Μετά την αναγκαστική αλλαγή και την είσοδο του Μανθάτη στο ματς αντί του Λίλα, ο ΠΑΣ βελτιώθηκε κρατώντας την μπάλα περισσότερο προσπαθούσε να ισορροπήσει και να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Πετράκης άλλαξε τον σχηματισμό (3-5-2) σε 4-1-4-1.

Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Βελλίδη να νικάει τον Πρίγιοβιτς σε τετ α τετ. Ο Σέρβος φορ έφυγε ολομόναχος στον κενό χώρο μετά από ωραία πάσα του Πέλκα, βγαίνοντας απέναντι από τον Βελλίδη, τον οποίο προσπάθησε να “κρεμάσει” σκάβοντας την μπάλα, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ άπλωσε το χέρι και την σταμάτησε, ενώ απέκρουσε και σε δεύτερη προσπάθεια του επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Στο 31΄ είχε την πρώτη του αξιόλογη φάση ο ΠΑΣ, με κεφαλιά του Κόντε από το ύψος του πέναλτι μετά από κόρνερ, αλλά ο Πασχαλάκης είχε σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει το ματς ανεβάζοντας και τα ποσοστά τους στην κατοχή της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ πάντως κρατούσε το προβάδισμα.

Τελικά στο 39ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς και δημιουργό τον Βαρέλα. Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός προωθήθηκε και έπαιξε το ένα-δύο με τον Κάμπος μπαίνοντας στην περιοχή από δεξιά. Από εκεί έβγαλε την σέντρα στον Πρίγιοβιτς και αυτός προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον Βελλίδη, που αρχικά απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια, όμως, στρώθηκε ξανά στον Σέρβο που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, αν και ο Βελλίδης την βρήκε στην προσπάθειά του να αποκρούσει και πάλι.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ιδανικά το ημίχρονο, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει ξανά. Ο Μακ από τα αριστερά και μέσα στην περιοχή έκανε την παράλληλη μπαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο άλλαξε πορεία και από κοντά ο Πρίγιοβιτς με προβολή έκανε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΣ, καθώς ο Σολτάνι πήρε τη θέση του Βιντάλ. Στα πρώτα λεπτά του β΄  μέρους υπήρχαν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις για να μειώσει, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή φάση με μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια που απέκρουσε δύσκολα ο Βελλίδης κι ενώ η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Στο 65ο λεπτό ήταν η στιγμή που ο Αζεβέδο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Κάμπος, με τον Βιεϊρίνια να προωθείται δεξιά μπροστά, αφήνοντας τον ρόλο του αριστερού μπακ.

Ντεμπούτο έκανε και ο Τσικάρσκι από πλευράς ΠΑΣ, μπαίνοντας στο παιχνίδι αντί του Τζημόπουλου στο 69΄.

Στο 66΄ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία ο Πρίγιοβιτς, με τον Βελλίδη να αποκρούει το πλασέ του σε τετ α τετ και να του στερεί το χατ τρικ.

Στο 71΄ ο ΠΑΣ μείωσε σε 1-3, με τον Πασχαλάκη να δέχεται το πρώτο γκολ ως τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, έπειτα από 11 παιχνίδια και 971 λεπτά. Ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά και ο αμαρκάριστος Κόντε από κοντά πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 9ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΣ πίεζε για να πετύχει και δεύτερο γκολ ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 83΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε με δύσκολη επέμβαση απειλητικό σουτ του Τσικάρσκι.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά την πρωτοβουλία και απείλησε και με άλλα γκολ. Στο 89΄ Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς έπαιξαν το 1-2, ο πρώτος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, όμως, εκείνος τον νίκησε και παραχώρησε το κόρνερ.  Στο 92′ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ σταμάτησε και τον Μπίσεσβαρ κι έτσι το τελευταία σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 1-3 και πρωτοπόρο στην βαθμολογία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (69΄ Τσικάρσκι), Μπουκουβάλας, Γιάκος, Καρανίκας, Μπέριος, Βιντάλ (46΄ Σολτάνι), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (16΄ Μανθάτης), Κόντε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοβ, Πέλκας (86΄ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (65΄ Αζεβέδο), Μακ (79΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ