Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ελληνοποίησης του Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην χθεσινή επικράτηση του Παναθηναϊκού ενάντια στον Πλατανιά με 2-0 και αναμένεται να απασχολήσει άμεσα την επικαιρότητα, για άλλους λόγους αυτήν την φορά.

Πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο έμπειρος μεσοεπιθετικός θέλει να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα είναι γνωστό και κάτι το οποίο προσπαθεί να επιτύχει τα τελευταία δύο χρόνια.

Υπενθυμίζουμε πως ο 25χρονος χαφ έχει καταγωγή από την Ελλάδα, μιας και εδώ γεννήθηκε ο προπάππους του, τον οποίο ωστόσο δεν πρόλαβε να γνωρίσει ο Βιγιαφάνιες, μιας και πέθανε το 1976.

Με αφορμή πάντως τον προπάππου του ο Λούκας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να γίνει…Λουκάς τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση του έχει κολλήσει στην γραφειοκρατία.

Πάντως πλέον οι συγκεκριμένες καθυστερήσεις φέρεται να έχουν καμφθεί και από την πλευρά του παίκτη τονίζεται ότι θα μπορέσει μέχρι τα τέλη Γενάρη να ορκιστεί ως Έλληνας πολίτης.

Εάν τελικά υλοποιηθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια, τότε θα είναι πιο εύκολο να πουληθεί ο παίκτης από τον Παναθηναϊκό, μιας και θα θεωρείται ως κοινοτικός, ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση του από τον Μίκαελ Σκίμπε, για να ακολουθήσει τον δρόμο του Κάρλος Ζέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ