Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατράς: «Όποιος δημιουργεί πρόβλημα, δεν έχει θέση στην ομάδα»

Ο Μάκης Γιατράς σχολίασε την προσεχή αναμέτρηση του Προμηθέα με την ΑΕΚ (6/1, 18:30), στάθηκε στην ποιότητα της «Ένωσης» και στις αλλαγές στο ρόστερ των Πατρινών. Τι είπε για τη διαιτησία.

Ο κόουτς των Πατρινών δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης:

«Εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου υγεία, ευτυχία και ο καθένας να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Μπαίνουμε στο 2018 με ένα σπουδαίο παιχνίδι στο γήπεδό μας. Παίζουμε με αντίπαλο μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ.

Εμείς προετοιμαζόμαστε και αυτήν την εβδομάδα όπως κάνουμε πάντα, και τις εβδομάδες που κερδίζαμε, αλλά και τις εβδομάδες που χάναμε. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι που μας αρέσει και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να το ευχαριστηθεί.

Η ΑΕΚ είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις της 5άδας, με παίκτες επιπέδου Εθνικών ομάδων και Ευρωλίγκας. Μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, όμως αυτό οφείλεται και στο ότι έχει ρίξει μεγάλο βάρος στις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη.

Θεωρώ σίγουρο ότι στην συνέχεια θα βρει τον δρόμο της. Εμείς από την πλευρά μας απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο. Πιστεύουμε ότι το γήπεδο θα γεμίσει και οι φίλοι του μπάσκετ θα χαρούν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της αναμέτρησης και να αναδειχθούμε νικητές».

Ο Μάκης Γιατράς, στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις:

Για τον Οκτάβιους Έλις: 

«Ήρθε στην ομάδα, όντας απροπόνητος στην Ρωσία για περίπου 2 εβδομάδες. Προσπαθούμε να ενσωματωθεί ομαλά και όπως πρέπει στην φιλοσοφία της ομάδας μας και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο και χρησιμοποιήθηκε λίγο στο παιχνίδι με τον Κόροιβο. Έχω ξαναπεί ότι για εμένα παίζει πάντα προτεραιότητα η ομάδα και όχι ένας μεμονωμένος παίκτης. Ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον άλλον παίκτη αυτήν την εποχή.

Είχα πει και στην αρχή της σεζόν, ότι δεν είμαστε υπέρ των αλλαγών στο ρόστερ μας. Αλλαγές θα γίνονταν μόνο λόγω τραυματισμών ή εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων. Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Όποιος δημιουργεί πρόβλημα, όπως π.χ. συνέβη με τον Σον Έβανς, δεν έχει θέση σε αυτήν, ας βάζει 50 πόντους σε κάθε παιχνίδι και ας μαζεύει 50 ριμπάουντ».

Για τον στόχο της ομάδας: «Στην αρχή της σεζόν είχαμε πει ότι ο στόχος μας για φέτος θα είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Αυτός παραμένει».

Για τη διαιτησία: «Δεν είναι δική μας δουλειά να ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Υπάρχουν τα βίντεο των αγώνων, τα οποία μπορεί να τα δει ο καθένας και να κρίνει».

Για τραυματισμούς και ιώσεις παικτών: «Ποτέ μετά από μια ήττα δεν μου αρέσει να στέκομαι σε τραυματισμούς ή άλλα προβλήματα, όμως θέλω να ξέρετε όλοι ότι υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που θέτουν εαυτούς στη διάθεσή της, παρότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ή ιώσεις και αυτά τα παιδιά αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ