Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπορούσε να κερδίσει, μπορούσε και να χάσει, έμεινε στο “Χ”

Ο Αστέρας Τρίπολης, είχε καλή παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, σκόραρε με τον Μάσα, είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη κι αμέσως τρομερή ευκαιρία με τον Φούντα, όμως τελικά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίασταση της Σπάρτα Πράγας, μένοντας στο 1-1 και παίρνοντας τον πρώτο του βαθμό στους φετινούς ομίλους του Europa League.

Φανταστικό ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μπερτόλιο με τρομερή πάσα έβγαλε τον Μάσα απέναντι από τον Μπίτσικ και ο Αργεντινός με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ, μόλις στο 2′ (1-0)!

Πέρασαν μερικά λεπτά μέχρι να συνέθλουν οι Τσέχοι και οι Αρκάδες στο 13′ σπατάλησαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να σημειώσουν και δεύτερο γκολ.  Ήταν εκ νέου ο Μπερτόλιο που έβγαλε τον Γιάννου σε θέση τετ α τετ με τον 34χρονο Τσέχο γκολκίπερ, ο οποίος κατόρθωσε να αποκρούσει.

Η Σπάρτα συνήλθε γρήγορα, χάνοντας σειρά κλασικών ευκαιριών. Η πρώτη στο 15′, με τον Χισμπάουερ να πραγματοποιεί το συρτό πλασέ και τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ακολούθησε αυτή του 17′, με τον Ματεγιόφσκι να πλασάρει έξω από την περιοχή και τον Κοσίσκι να απόμακρύνει με γροθιές. Στο 24′ η καρφωτή κεφαλιά του Φρίντεκ βρήκε το αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 38′  Ο Κρέιτσι έκανε το πολύ επικίνδυνο γύρισμα από δεξιά και ο Γκοϊάν πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ προτού ο Λάφατα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από θέση βολής. Στο 44′ ο Γίρατσεκ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και ως εκ τούτου το πλασέ του Λάφατα που κατέληξε στα δίχτυα του Κοσίσκι ήταν ως μη γενόμενο. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τη Σπάρτα να έχει την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά τους Αρκάδες το προβάδισμα.

Με δυνατό σουτ του Φρίντεκ στη δεξιά γωνία του Κοσίσκι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Σλοβάκος γκολκίπερ του Αστέρα.

Ακολούθησαν δύο μοναδικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Στο 48′ ο Κόστα γλίστρησε, ο Μάσα βρήκε ολομόναχος απέναντι στον Μπίτσικ, αλλά το συρτό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιάννου πέταξε τη μπάλα μπροστά στον Φούντα, ο οποίος αφού κουβάλησε για αρκετά μέτρα τη μπάλα, επιχείρησε να κρεμάσει τον Τσέχο γκολκίπερ, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Και το πλήρωσε ο Αστέρας. Στο 56′ ο ο Φρίντεκ έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Γιαννούλη, δεν τη βρήκε ουδείς εκ των Χισμπάουερ, Ιγκλέσιας και Έντερσον, ο Λάφατα όμως προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει στα δίχτυα τη μπάλα (1-1).

Η Σπάρτα πήγε να προηγηθεί στο 63′. Ο Γίρατσεκ έκανε το γέμισμα στην περιοχή του Αστέρα, ο Γκοϊάν προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά, η οποία ωστόσο κατευθύνθηκε στα δίχτυα του Κοσίσκι. Ο Σλοβάκος εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και αποσόβησε το 1-2.

Από εκεί και μετά έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τον Βεργέτη να ρίχνει στο ματς τον Φερνάντες αντί του κουρασμένου Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός δεν βρήκε στόχο στο 74′, όταν το σουτ που έπιασε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ίδια τύχη και το σουτ στο 82′. Αυτό και ενώ νωρίτερα ο τραυματίας Φούντας πέρασε εκτός υποβασταζόμενος, για να αντικατασταθεί από τον Δημούτσο.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το 2-1 χάθηκε στο 86′ από τον Γιάννου, ο οποίος κρατήθηκε όρθιος, σούταρε μέσα από τη περιοχή έπειτα από πάσα του Γιαννούλη, αλλά η μπάλα στο σουτ που έκανε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 93′ ο Κροάτης ρέφερι Στραχόνια καταλόγισε σωστά επιθετικό φάουλ του Κρέιτσι στον Κοσίσκι και έτσι δεν μέτρησε το τέρμα των Τσέχων στις καθυστερήσεις.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη στο ματς, όπως θα μπορούσε και να το χάσει. Θετικό το αποτέλεσμα για τους Αρκάδες, που πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και ξεκινούν με βαθμό στο γκρουπ.

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Αλόκο, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν, Μπερτόλιο (71′ Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Έντερσον (77′ Χαμντανί), Μάσα, Φούντας (66′ Δημούτσος), Γιάννου.

Σπάρτα Πράγας (Ζ. Σκάζνι): Μπίτσικ, Χόλεκ, Κόστα, Χιμπς, Ματεγιόβσκι, Ντότσκαλ, Φρίντεκ, Χισμπάουερ (66′ Φατάι), Κρέιτσι, Γίρατσεκ (83′ Μάρετσεκ), Λάφατα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σάλκε 3-0 3

2.Σπάρτα 1-1 1

3 Αστέρας Τ. 1-1 1

4. ΑΠΟΕΛ 0-3 0

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ