Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Βεργέτης και ο… Μουρίνιο

Απόλυτα λογική χαρακτήρισε την πρόθεση της Σπάρτα Πράγας να έρθει στην Ελλάδα για τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο προπονητής των Αρκάδων Στάικος Βεργέτης, σημειώνοντας, όμως, ότι και η δική του ομάδα έχει φτιάξει τέτοιο μέταλλο για να στοχεύει πάντα στη νίκη.

Ο τεχνικός του Αστέρα απάντησε κιόλας σε ερώτηση Τσέχου δημοσιογράφου για την πορεία του και κατά πόσο μπορεί να παραλληλιστεί με αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο.

«Συνήθως δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί πριν από ένα παιχνίδι γιατί το ποδόσφαιρο πάντα μας διαψεύδει. Βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκή παρουσία η Σπάρτα είναι το πιο βαρύ όνομα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε πολύ σε αυτά τα έξι παιχνίδια του ομίλου. Γι’ αυτό παλέψαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά, για να είμαστε ξανά στους ομίλους».

Για ποιον παίκτη της Σπάρτα θεωρεί πιο επικίνδυνο: «Σαφώς και υπάρχουν παίκτες επικίνδυνοι συνήθως οι επιθετικοί, έχει πολύ καλούς επιθετικούς η Σπάρτα όπως και μέσους που μπορούν να μεταβιβάσουν στους επιθετικούς όσο και να τελειώσουν και οι ίδιοι τις φάσεις».

Ένας δημοσιογράφος από την Τσεχία ήθελε να επιβεβαίωσει την ιστορία του προπονητή των Αρκάδων, ότι είχε ξεκινήσει στον Αστέρα ως διερμηνέας κάνοντας τον ανάλογο συνειρμό για την πορεία του Ζοσέ Μουρίνιο:

«Εγώ είμαι μέλος του προπονητικού team του Αστέρα εδώ και 10 χρόνια. Η αρχική μου θέση ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης, μετά βοηθός προπονητή και αναλυτής. Ισπανικά έμαθα παράλληλα λόγω των πολλών ισπανόφωνων παικτών που είχαμε, ήξερα και την αγγλική γλώσσα και εκτέλεσα χρέη διερμηνέα του εκάστοτε προπονητή.

Πίστευα και πιστεύω ότι για να μπορέσεις να υποστηρίξεις το έργο σου σε όποια δουλειά και να είσαι, πρέπει να δημιουργήσεις βάσεις που θα σε κάνουν ικανό εργάτη. Το να εξελιχτώ σε έναν άνθρωπο του ποδόσφαιρου, ο δρόμος είναι η γλώσσα, η ανάλυση που περιβάλλουν το ποδόσφαιρο για να βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Αστέρας… Αν αυτό το κάνουν και άλλοι συνάδελφοι τότε ναι μοιάζω με αυτούς και αυτοί με μένα».

Σχετικά με το τι τον φοβίζει περισσότερο οι αδυναμίες του Αστέρα ή τα πλεονεκτήματα της Σπάρτα Πράγας, ο Βεργέτης δήλωσε:

«Σε οποιοδήποτε αγώνα σε προβληματίζουν και τα δυο. Προετοιμάζεσαι κατάλληλα και αν αφήσεις το ένα από τα δυο, όλοι οι προπονητές έρχονται να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες της ομάδας τους και τα καλά σημεία του αντίπαλου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και για τα δυο. Στο γήπεδο θα αναπτυχθούν τα δυνατά μας σημεία και θα καλύψουμε τις αδυναμίες μας».

Για τη συνεισφορά του Αστέρα Τρίπολης στην Ελλάδα για την ειδική βαθμολογία της UEFA και αν θα μπορέσει να έχει ανάλογα αποτελέσματα με πέρυσι:

«Το σίγουρο είναι ότι το ελπίζουμε. Αν θα γίνει ή όχι δεν το γνωρίζουμε. Είναι έξι παιχνίδια μπροστά, ο Αστέρας είναι εννιά χρόνια στη Super League, καταφέρνει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στα sites και στις εφημερίδες, δεν έχει δημοσιότητα που του αξίζει, αλλά φροντίζει ο ίδιος να στρέψει από μόνος του χτυπώντας το καμπανάκι της δημοσιότητας με την πορεία του».

Τέλος για το αν θα αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό η αναμέτρηση, σε σχέση με το ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη, δήλωσε:

«Βλέποντας την Σπάρτα και βλέποντας τα δικά μας παιχνίδια, δεν θα ξεφύγει σαν μοντέλο μας. Το παιχνίδι περισσότερο θα εξαρτηθεί από ένα γκολ αν ανοίξει το παιχνίδι ή όχι.

Καταρχάς είναι φυσιολογικό μια ομάδα σαν την Σπάρτα να έρχεται για τη νίκη και να είναι αυτή η φιλοδοξία της, έχει όνομα, ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, έχει μέταλλο νικητή. Αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας. Γι’ αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα, αυτό το έχει αποδείξει κιόλας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ελπίζουμε να ξανά συμβεί.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, δεν τις καθορίζουν τα αποτελέσματα, την καθορίζουν η ανάλυση του αντιπάλου και όχι αν χάνουμε ή αν κερδίζουμε ενδεχομένως να υπάρξουν κανά-δυο αλλαγές το πολύ όχι παραπάνω».

Δεν θεωρούν τον Αστέρα Τρίπολης φαβορί για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Σπάρτα Πράγας για την πρώτη αγωνιστική του Europa League οι Ντορόν Γκοϊάν, Γιώργος Ζησόπουλος.

Ο Ρουμάνος στόπερ σχολίασε ότι οι Τσέχοι έχουν προβάδισμα για το «τρίποντο» και ο Έλληνας μεσοαμυντικός ότι είναι πιο έτοιμοι οι φιλοξενούμενοι. Ωστόσο, αμφότεροι υποσχέθηκαν ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από τους Αρκάδες για να επιτευχθεί ο στόχος στον αγώνα της Πέμπτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Γιώργος Ζησόπουλος:

«Ξέρουμε όλοι ότι η Σπάρτα Πράγας είναι μια ιστορική ομάδα στην Τσεχία συμμετέχει αρκετά χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Όλες οι ομάδες είναι καλές από εκεί περιμένουμε μια καλή ομάδα οργανωμένη με καλούς ποδοσφαιριστές και είμαστε καλά οργανωμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είπαμε ότι σε αυτή την συμμετοχή όλες οι ομάδες είναι καλές, έχουμε δει την Σπάρτα όλη η λειτουργία της είναι καλή επιθετικά, γρήγορη βάζει γκολ σε κάθε παιχνίδι από εκεί και πέρα δεν έχουμε αξιολογήσει κάποιο παίκτη, πρέπει να προσέχουμε τα πάντα να δουλέψουμε ομαδικά να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη ομάδα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια έκανε μια σύγκριση των δύο αντιπάλων: «Σε αυτές τις αναμετρήσεις αγωνίζονται δυο πολύ καλές ομάδες δεν ξέρω αν είναι η Σπάρτα φαβορί, είναι πιο έτοιμη από εμάς αλλά εμείς εκμεταλλευόμενη την έδρα μας όπως έχουμε δείξει και στο πρωτάθλημα, θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και αύριο ελπίζω να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη».

Για τη φετινό έργο του Αστέρα: «Μπαίνουμε πιο έμπειροι μάθαμε από λάθη αύριο είναι μια πρεμιέρα αν μπεις με το δεξί με νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα από εκεί και πέρα έχεις όλα τα φόντα να μπορέσεις να διαχειριστείς κατάλληλα το όμιλο και να διεκδικήσεις μια μεγάλη πρόκριση».

Για τις πιθανότητες να νικήσει η ομάδα του: «Βλέπουμε όλοι στο ποδόσφαιρο γίνονται τα πάντα χάσαμε δυο πόντους με την Καλλονή το παιχνίδι τελειώνει μετά την λήξη, έχουμε ξεχάσει το παιχνίδι με την Καλλονή την Κυριακή κάναμε την προπόνηση ενόψει της Σπάρτα, έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι με την Σπάρτα, η προσμονή είναι μεγαλύτερη από πέρσι φέτος συμμετέχουμε από την αρχή πιο ξεκάθαρα βλέποντας την κλήρωση έχουμε μεγάλη προσμονή και ανυπομονούμε για το παιχνίδι αύριο. Θεωρώ ότι είμαστε πανέτοιμοι, είναι ένα παιχνίδι όπου η συγκέντρωση θα είναι στο 100% μας έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια είναι ένα ματς γιορτή για την ομάδα όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Η Σάλκε είναι η μεγαλύτερη ομάδα σε αυτό το γκρουπ θα δούμε όλα τα ματς ξεχωριστά μπαίνοντας σε αυτόν τον όμιλο έχουμε την προσδοκία να κάνουμε κάτι καλό και αυτό το ξέρουμε όλοι».

Ντορίν Γκοϊάν: 

«Σίγουρα η Σπάρτα Πράγας είναι μια μεγάλη ομάδα. Συμμετέχει κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει ιστορία. Την σεβόμαστε. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να την κερδίσουμε. Την γνωρίζουμε. Παρακολουθούσα την ομάδα. Έχει καλούς παίκτες. Με τον Τόμας είμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Ίσως δεν ξέρω αύριο να ζήσουμε μια μεγάλη στιγμή. Είδα σε βίντεο την Σπάρτα Πράγας. Παρατήρησα οτι ως ομάδα παίζει πολύ καλά. Έχει καλούς παίκτες. Δεν ξέρω πολύ καλά τον Λάφατα. Γνωρίζω όμως ότι είναι πολύ καλός παίκτης. Είμαστε σίγουροι ότι είναι πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο αυριανό ματς», σχολίασε αρχικά.

Ο Ρουμάνος χαρακτήρισε φαβορί τους φιλοξενούμενους: «Η γνώμη μου είναι ότι η Σπάρτα είναι το φαβορί. Στο γήπεδο όμως παίζουν 11 με 11. Θα παίξουμε σκληρά για τη νίκη. Στο πρώτο ματς θα κάνουμε ότι μπορούμε για τη νίκη. Θα δούμε αύριο το βράδυ. Η Σπάρτα είναι το φαβορί».

Για τη φετινή πορεία της ομάδας του και την… αποστολή της: «Φέτος ξεκινάμε κατευθείαν στους ομίλους. Στόχος μας να είμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι από πέρσι. Είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό ματς και θέλουμε περισσότερους βαθμούς. Θα πρέπει να αθροίσουμε όσο δυνατόν περισσότερους και να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε περισσότερο στον θεσμό.

Η Σάλκε κατά την γνώμη μου είναι το μεγάλο φαβορί. Έχει πολύ καλή πορεία και μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκούς αγώνες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες στο γκρουπ, για να προκριθούμε. Ο Αστέρας θα παλέψει κάθε ματς, να πάρει το μαξιμουμ. Θα δούμε τι πρόκειται να γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ