Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ματιές σε Πάπα Κουλί Ντιόπ ρίχνει η ΑΕΚ!

Την περίπτωση του 31χρονου Πάπα Κουλί Ντιόπ της Εσπανιόλ εξετάζει η ΑΕΚ σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες από την Ισπανία. Ο διεθνής Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως εσωτερικός χαφ, δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας της Βαρκελώνης, Κίκε Σάντσες Φλόρες και φέρεται πως αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, οπότε η έκδοση ενός άμεσου «διαζυγίου» φημολογείται ότι θα δρομολογηθεί με ευκολία.

Ο Ντιόπ είναι ένας παίκτης που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τον Ολυμπιακό (την εποχή κυρίως που αγωνιζόταν στη Λεβάντε και όταν στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» βρισκόταν ο Μίτσελ). Φέτος έχει παίξει μόλις σε πέντε ματς της Πριμέρα Ντιβιζιόν και σε δύο για το Κύπελλο Ισπανίας. Τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του την έχει φορέσει 21 φορές (έχει πετύχει και ένα γκολ), με τελευταία πριν από περίπου ένα χρόνο.

Έχει ύψος 1,8 μ. είναι δεξιοπόδαρος και παρότι ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γαλλία (είναι και κάτοχος διαβατηρίου), έκανε μακροχρόνια καριέρα στην Ισπανία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρεν, στη συνέχεια πήγε στην Τουρς και από εκεί μετακόμισε στη Χιμνάστικ (το 2008). Ακολούθησαν τρεις σεζόν στις Σανταντέρ, ισάριθμες στη Λεβάντε και πλέον βρίσκεται στον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του στην Εσπανιόλ.

Για την ΑΕΚ δε θα είναι καθόλου δύσκολο να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Εσπανιόλ, αφού το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρξε η γνωστή υπόθεση με τον Ντίντακ Βιλά, η οποία παρότι πέρασε από… 40 κύματα, ολοκληρώθηκε θετικά για την ισπανική ομάδα που θέλει να ξεφορτωθεί τον παίκτη.

Στο μοναδικό στοιχείο που υστερεί ο Ντιόπ σε σχέση με τον Γιόχανσον είναι το ύψος, αφού ο Σουηδός είναι 7 πόντους ψηλότερος. Όμως η περίπτωση του Σενεγαλέζου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού και ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι και μπορεί να έρθει ακόμα και με τη μορφή δανεισμού με ημερομηνία λήξης το ερχόμενο καλοκαίρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ