Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παναθηναϊκός: Ξέμεινε από ιατρικό υλικό, οι Κύπριοι «βλέπουν» Ουζουνίδη και η UEFA ετοιμάζει απαγόρευση μεταγραφών

Οι εξελίξεις μόνο θετικές δεν μπορούν να θεωρηθούν για τον Παναθηναϊκό. Εκτός από τα χρέη και τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν, οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη απαραίτητων υλικών.

Τα αποτελέσματα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός μεταξύ άλλων τον έχει αφήσει χωρίς παλμογράφους, τα μηχανήματα δηλαδή που ενημερώνουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής και μπορούν να δώσουν πληροφορίες που θα αποτρέψουν έναν τραυματισμό λόγω κούρασης.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του άτυπου τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού», Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, που μεταξύ άλλων επεσήμανε σε συνέντευξή του ότι η ομάδα έχει μείνει χωρίς συμπληρώματα διατροφής, τα οποία είναι απαραίτητα για τους αθλητές, όπως και από φαρμακευτικό υλικό.

Παράλληλα, μια ακόμα… απειλή για τον Παναθηναϊκό έρχεται από την Κύπρο. Η Ομόνοια βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, αφού στη μετριότατη φετινή της πορεία, ήρθε να προστεθεί ο διασυρμός της περασμένης Δευτέρας με 5-0 από την ΑΕΚ Λάρνακας. 

Κάπως έτσι “γράφτηκε” το διαζύγιο με τον Πάμπο Χριστοδούλου κι ένα από τα ονόματα που γράφτηκαν στον κυπριακό Τύπο ως υποψήφιοι αντικαταστάτες, ήταν κι αυτό του Μαρίνου Ουζουνίδη. Όπως αναφέρθηκε ωστόσο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν αρνητικός στην προοπτική επιστροφής του στην Κύπρο μετά από μία οχταετία (δούλεψε στον ΑΠΟΕΛ το 2006-08).

Και μέσα σε όλα τις εξελίξεις και τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού παρακολουθούν οι άνθρωποι της UEFA και η πραγματικότητα είναι ότι οι πράσινοι αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο για απαγόρευση μεταγραφών. 

Όπως είναι γνωστό η αδειοδότηση κρίνεται σε διάφορα στάδια και οι οριστικές αποφάσεις παίρνονται τον Απρίλιο. Η διαδικασία για όσες ομάδες αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου θέματα είναι η επιβολή ποινών και η πρώτη από αυτές για όσους έχουν χρέη σε ομάδες, παίκτες και προπονητές, είναι η απαγόρευση πραγματοποίηση μεταγραφών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει από πέντε υποθέσεις, που αν δεν τις διακανονίσει άμεσα δεν θα γλιτώσει την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών τον επόμενο μήνα. 

Αυτό το πρόβλημα είναι μόνο η αρχή και αν ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι συνεπείς απέναντι σε όλους και να πάρει άδεια τον Απρίλιο υπολογίζεται ότι χρειάζεται 15 εκατ. ευρώ… Ποσό που με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα δεν πρόκειται να βρεθεί.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ