Μετάβαση στο περιεχόμενο

Carla Bruni: «Αισθάνομαι πολύ κοντά στην Ελλάδα»

Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας της πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Carla Bruni όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το καινούργιο άλμπουμ της με τίτλο «French Τouch».

Οι εμφανίσεις στο Παλλάς θα είναι τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε μαζί της για την απόφασή της να ξεκινήσει την περιοδεία της από την Ελλάδα, για τη νέα της δουλειά αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Η σύζυγος του Nicolas Sarkozy τραγουδάει γνωστά αγγλικά τραγούδια με γαλλική προφορά, τραγούδια όπως το «Enjoy the Silence» των Depeche Mode, το «Miss Υou» των Rolling Stones, ακόμη και το «The Winner Τakes Ιt Αll» των Abba. Είναι τραγούδια που άκουγε όταν ήταν μικρή και αγαπάει και τα οποία διασκεύασε με τον διάσημο Καναδό μουσικοσυνθέτη και παραγωγό David Foster.

Η Carla Bruni στη συνέχεια εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το λόγο που διάλεξε το νέο της άλμπουμ να ονομαστεί «French Τouch».

«Το όνομα του άλμπουμ προέκυψε κάπως σαν αστείο για τη γαλλική μου προφορά όταν τραγουδώ στα αγγλικά. Οι προηγούμενες δουλειές μου έχουν πάρει το όνομά τους από κάποιο από τα τραγούδια μου, αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει γι αυτό το άλμπουμ γιατί δεν έχω γράψει κανένα τραγούδι», είπε η Carla Bruni.

Όπως επισήμανε «το να κάνω αυτές τις διασκευές είναι κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Είναι κάτι που δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω μία μέρα. Ξεκίνησα γράφοντας και συνθέτοντας τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες. Ποτέ δεν πίστευα ότι είχα τη σωστή φωνή για να είμαι τραγουδίστρια. Στη συνέχεια πήρα θάρρος για να προσπαθήσω και έγραψα το “Quelqu’un m’a dit”».

Θεωρεί ότι «η επιτυχία ήρθε σαν θαύμα και ξεκίνησα να κάνω τα δικά μου άλμπουμ, ενώ συνέχισα να γράφω και για άλλους τραγουδιστές» και εξηγεί ότι «η ιδέα για τον French Touch ήταν του David Foster. Ήρθε σε μία συναυλία μου στο Λος Άντζελες και μου είπε ότι θα ήθελε πολύ να είναι ο παραγωγός τού επόμενου άλμπουμ μου, αλλά θα έπρεπε να το γράψω στα αγγλικά».

Κάτι που όπως εξομολογείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν κατάφερε τελικά. «Προσπάθησα πολλές φορές, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω στα αγγλικά. Τα γαλλικά είναι η μόνη γλώσσα στην οποία μπορώ πραγματικά να γράψω τραγούδια. Πιθανώς επειδή είναι η γλώσσα στην οποία διάβασα περισσότερο και πιστεύω ότι η γραφή προκύπτει από τη μελέτη».

Έτσι ο David Foster επανήλθε με την ιδέα «να κάνουμε ένα άλμπουμ αποκλειστικά με διασκευές. Μερικούς μήνες αργότερα, ήρθε στο Παρίσι, του έπαιξα τραγούδια που αγαπάω και το σχέδιο μας άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Το επόμενο βήμα ήταν ότι ηχογραφήσαμε στο Παρίσι και αργότερα στο Capitol Studio στο Λος Άντζελες. Αυτό το άλμπουμ το αγαπάω για πολλούς λόγους».

Και εξηγεί «Πρώτα απ’ όλα γιατί ήταν φανταστική η συνεργασία με αυτόν τον απίστευτο παραγωγό. Ο David Foster είναι φανταστικός μουσικός και το να είναι ο παραγωγός αυτού του άλμπουμ ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Επίσης κατά κάποιον τρόπο με βοήθησε να εξελιχθώ ως τραγουδίστρια».

Η Carla Bruni είπε ακόμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κάνω μαθήματα τραγουδιού εδώ και χρόνια και μπορώ να δω την πρόοδό μου στα σίγουρα, αλλά εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου τραγουδοποιό ακόμα κι όταν ερμηνεύω τα τραγούδια μου. Περιστασιακά είχα ερμηνεύσει 1-2 τραγούδια αγαπημένων μου καλλιτεχνών, αλλά είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω ένα άλμπουμ ως τραγουδίστρια και είναι εντελώς μία διαφορετική δουλειά από αυτή που συνήθως κάνω».

Μιλώντας για τα μελλοντικά της σχέδια η πρώην «Premire Dame» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το επόμενο εγχείρημα μου είναι να δώσω την καλύτερη δυνατή ζωή στο French Touch. Ξέρετε, αφού γεννήσεις ένα μωρό, δεν μπορείς να το αφήσεις να προχωρήσει μόνος του… Έτσι, μετά την Αθήνα θα υπάρξουν πολλές ακόμα συναυλίες, σε όλο τον κόσμο και αυτό θα με κρατήσει αρκετά απασχολημένη για λίγο!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ