Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση από UEFA μέχρι 31 Δεκεμβρίου, αλλά και πρόστιμο 200.000 ευρώ ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τη UEFA και πήρε παράταση μέχρι τις 31/12/2015 για να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που θα τηρεί τις διατάξεις του Financial Fair Play.

Βέβαια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τιμώρησε τους πράσινους με πρόστιμο 200.000 ευρώ για την μη τήρηση του FFP τις προηγούμενες χρονιές και πιο συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όταν το τριφύλλι δεν είχε κατορθώσει να πάρει άδεια για να αγωνιστεί στο Europa League εκείνης της σεζόν.

Πάντως η UEFAαναγνωρίζει τις προσπάθειες της διοίκησης του συλλόγου για εξυγίανση και γι’ αυτόν τον λόγο έχει δώσει άδεια για να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2015-16.

Παρ’ όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι η αθηναϊκή ομάδα θα παρακολουθείται στενά από το Financial Control Body και θα πρέπει να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει το Financial Fair Play μέχρι το τέλος του 2015. Πέρα από τον Παναθηναϊκό, σε συμβιβασμούς με την UEFA κατέληξαν η Χαλ, η Ρουχ Χορζόφ και η Χαποέλ Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ