Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: Δώρο γενεθλίων σε Σάντος η πρόκριση της Πορτογαλίας – Υποψήφια αντίπαλος της Εθνικής η Ελβετία

Η Πορτογαλία “έκλεψε” την πρωτιά του 2ου ομίλου υποχρεώνοντας την Ελβετία, που μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει πόντο, στα μπαράζ.

Η ομάδα του Φερνάρντο Σάντος επικράτησε 2-0 απέναντι στο συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς με το αυτογκόλ του Τζουρού στο 41’ και το γκολ του Αντρέ Σίλβα και στο 57’ στο Estadio do Lisboa, εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ και φέρνει τους Ελβετούς στα μπαράζ και υποψήφια αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας, στους αγώνες πρόκρισης, όπου θα είναι στους ισχυρούς, μαζί με τις Ιταλία, Κροατία και Δανία.

Χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο (τερμάτισαν αμφότερες στους 27 πόντους, αλλά οι Ίβηρες είχαν 32-4, έναντι 23-7), οι Πορτογάλοι τερμάτισαν πρώτοι και πάνε απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας κι έκαναν το καλύτερο δώρο στον Φερνάντο Σάντος για τα 63α γενέθλια του. Αυτή είναι η 7η συμμετοχή της Πορτογαλίας σε Μουντιάλ και 5η συνεχόμενη.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο μισάωρο, οι πρωταθλητές Ευρώπης, πάτησαν…γκάζι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και άνοιξαν το σκορ, σε μια φάση όπου είχαν και αρκετή δόση τύχης, με το αυτογκόλ του Τζουρού, μετά από σέντρα του Ελισέου ατο 41’.

Ο Αντρέ Σίλβα στο 57’ μετά από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα το 2-0.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοσέ Φόντε, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Ζοάο Μάριο (90+1’ Ντανίλο), Μπερνάρντο Σίλβα, Καρβάλιο, Αντρέ Σίλβα (75’ Αντρέ Γκόμες), Ελισέου (68’ Αντούνες), Σεντρίκ.

Ελβετία: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Φρέουλερ (46’ Ζακάρια), Σεφέροβιτς, Τζάκα, Ροντρίγκες, Τζεμαϊλι (66’ Ζούμπερ), Μεχμέντι (66’ Εμπολό), Τζουρού, Σερ, Σακίρι.

Στα άλλα ματς του 2ου ομίλου: Ουγγαρία – Ν. Φερόε 1-0, Λεττονία – Ανδόρρα 4-0.

Η τελική βαθμολογία στον 2ο όμιλο:

Πορτογαλία 27 (32-4)
Ελβετία 27 (23-7)
Ουγγαρία 13
Ν. Φερόε 9
Λεττονία 7
Ανδόρρα 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ