Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: Απευθείας στη Ρωσία οι Γάλλοι, στα μπαράζ οι Σουηδοί

Η Γαλλία επικράτησε με 2-1 της Λευκορωσίας στο Παρίσι και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου των προκριματικών.

Νίκη χωρίς αντίκρυσμα για την Ολλανδία, 2-0 επί της Σουηδίας που πάει στα μπαράζ.

Γαλλία – Λευκορωσία 2-1

Η Γαλλία χρειαζόταν τη νίκη απέναντι στην Λευκορωσία στο Παρίσι, ώστε να εξασφαλίσει την απευθείας παρουσία της στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018 χωρίς να ασχοληθεί με το αποτέλεσμα του ματς Ολλανδία – Σουηδία και κατάφερε να την πάρει με σκορ 2-1.

Το επιθετικό δίδυμο των Αντουάν Γκριεζμάν – Ολιβιέ Ζιρού καθάρισε, καθώς αμφότεροι σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο, στο 27′ και στο 33′ αντιστοίχως, για να μειώσει στο 45ο λεπτό ο Αντόν Σαρόκα, με το 2-1 να παραμένει τελικά μέχρι το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού.

Ολλανδία – Σουηδία 2-0

Η αναμέτρηση του Άμστερνταμ ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, καθώς η Ολλανδία χρειαζόταν νίκη με επτά τέρματα διαφορά επί της Σουηδίας των βασικών για μια ακόμη φορά Γιάκομπ Γιόχανσον και Μάρκους Μπεργκ για να της «κλέψει» τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Το τελικό 2-0, το οποίο διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Άριεν Ρόμπεν (πεν. 16′, 40′) στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν φυσικά αρκετό για τους «Οράνιε» του Ντικ Άντβοκαατ και οι Σκανδιναβοί θα συμμετάσχουν στα μπαράζ, ως «αδύναμοι» (συνεπώς δεν μπορούν να κληρωθούν με την Εθνική Ελλάδας), παρά την αποψινή ήττα τους.

Λουξεμβούργο – Βουλγαρία 1-1

Ιστορική επιτυχία για το Λουξεμβούργο, το οποίο κατάφερε να φτάσει τους έξι βαθμούς στον όμιλο και να αποφύγει την τελευταία θέση! Με σκόρερ τον 20χρονο μέσο Ολιβιέ Τιλ μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα και τον Ιβάιλο Τσότσεφ να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 στο 68′, η ομάδα του Λουκ Χολτς απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Βουλγαρία, αφήνοντας τελευταία την Λευκορωσία.

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο:
1.Γαλλία 23
2.Σουηδία 19 (+17)

3.Ολλανδία 19 (+9)
4.Βουλγαρία 13
5.Λουξεμβούργο 6
6.Λευκορωσία 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ