Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιλί και Ντένμον για την “τιτανομαχία” στο άδειο ΣΕΦ

Κόβουν την ανάσα οι μάχες τους. Ντέρμπι που σαφέστατα ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, ξακουστό στα πέρατα της Ευρώπης και ακόμη πιο πέρα. Είναι τόσα και τέτοια τα μπασκετικά παράσημα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που για τον ουδέτερο θεατή οι αναμετρήσεις τους αποτελούν μια καθ’ όλα απολαυστική παράσταση – για τους οπαδούς τους, αντιθέτως, είναι πάντα μια αγωνιώδης διαδικασία, ένα θρίλερ γεμάτο ανατροπές και μπόλικο σασπένς. 

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με τους δύο καλύτερους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους το απόγευμα, θέλοντας από νωρίς να πάρουν κεφάλι σε γόητρο και βαθμολογία. Έστω και στο άδειο, λόγω τιμωρίας των “ερυθρόλευκων” από πέρυσι, Στάδιο Ειρήνης Φιλίας, προμηνύεται συγκλονιστικό παιχνίδι με μεγάλο κίνητρο, πάθος ασίγαστο και απρόβλεπτη, ως συνήθως, εξέλιξη. 

Στην “Real News” μιλούν δύο από τους νεοφερμένους, ο Κιμ Τιλί, ο 29χρονος Γάλλος πάουερ φόργουορντ/σέντερ των γηπεδούχων και ο Μάρκους Ντένμον, ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ του “τριφυλλιού”. Που, παρεμπιπτόντως, εμφανίζονται να έχουν αντιληφθεί πλήρως τις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

ΚΙΜ ΤΙΛΙ: Εννοείται πως θα ήθελα τον κόσμο δίπλα μας. Γνωρίζω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, το πάθος που ξεχειλίζει, την ενέργεια που προσθέτει στην ομάδα. Ξέρω τι σημαίνει να παίζεις με τον Παναθηναϊκό και πόσο σημαντικό για τους οπαδούς μας είναι να τον νικήσουμε. Να είναι βέβαιοι πως θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. 

Έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσαμε και πιστεύω πως θα κάνουμε καλό παιχνίδι. Τέτοιοι αγώνες κρίνονται συχνά στη λεπτομέρεια, από ένα σουτ, ένα ριμπάουντ ή ένα λάθος. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή και να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Ο Ολυμπιακός έχει πάντα υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη και νιώθω χαρούμενος, ενθουσιασμένος καλύτερα, που έγινα μέλος του. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, όμως αισθάνομαι ότι ανήκω σε ομάδα που κάθε της επιδίωξη μπορεί να γίνει πράξη.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ: Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το ματς, αφού πρόκειται για τον κυριότερο αντίπαλο μας στο πρωτάθλημα και προφανώς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο απέναντί του, δίνοντας όλη μας την ενέργεια στο παρκέ. 

Το ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Το ζητούμενο είναι να μη χάσουμε λεπτό το καθαρό μυαλό και τη διάρκεια στο παιχνίδι μας. 

Για να είμαι ειλικρινής, από την αρχή της προετοιμασίας κιόλας έχουμε κάνει focus στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με σκοπό όταν ξεκινήσει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Φυσικά και χρειάζονται αφοσίωση και πιστή εφαρμογή στα συστήματα που θα κληθούμε να εκτελέσουμε, μα πάνω από όλα καρδιά, αποφασιστικότητα και πνεύμα νικητή.

Θα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα μας εμπνεύσει για ακόμη πιο πειστικές εμφανίσεις στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ