Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμαντόπουλος: «Θυσίασα την καριέρα μου για τον Πανιώνιο»

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, λίγες μέρες μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, μίλησε για την καριέρα του, τον Πανιώνιο και την ιδιαίτερη σχέση με τον Άρη. Παράλληλα όμως αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Γιαννάκη και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα τόνισε στο «Libero 107,4»:

Για τις πρώτες μέρες μετά την απόσυρση του: «Είναι δύσκολα, μιλάμε για μια ολόκληρη ζωή. Είναι πολλά τα χρόνια, έχεις μάθει με αυτή την καθημερινότητα. Είχα σκοπό να παίξω αλλά είχα προτάσεις μόνο από επαρχία και δε μπορούσα να φύγω από την Αθήνα».

Για τη συνέχεια από εδώ και πέρα και αν τη βλέπει στο μπάσκετ: «Θα είμαι σίγουρα στο χώρο. Θέλω να ασχοληθώ και με την προπονητική και με άλλα πράγματα. Όταν παίρνω μια απόφαση θέλω να τη στηρίζω. Για το μπάσκετ δε μπορώ να βάλω ποτέ το χέρι μου στη φωτιά. Δεν ο είχα αποφασίσει από πριν και πιστεύω να μπορέσω να τη στηρίξω την απόφαση μου».

Για την παρουσία του στον Πανιώνιο: «Στον Πανιώνιο έχω θυσιάσει την καριέρα μου. Και από τη Σκαβολίνι έφυγα για να παίξω στον Πανιώνιο και από τη Ταουγκρές έφυγα για να σωθεί και τους χάρισα 300 χιλιάρικα. Δεν έχω πάρει από την ομάδα αυτά που έπρεπε. Όχι από τον κόσμο, που εκτιμάει αυτά που έχω κάνει. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν πολλές προβληματικές διοικήσεις. Δεν έχω πάρει την ανταμοιβή που έπρεπε. Κρατάω τα χρόνια που περάσαμε και μεγάλες στιγμές. Αυτές προσπαθώ πάντα να κρατάω».

Για την καλύτερη στιγμή που κρατάει από την καριέρα του: «Καλύτερη στιγμή ήταν η κατάκτηση το Eurocup με η Σαμάρα. Αυτό που θα ήθελα είναι να ήμουν περισσότερα χρόνια σε τοπ επίπεδο».

Για το αν μετανιώνει για κάποιες από τις αποφάσεις του: «Όταν σε ζητάει η Ταουγκρές εκείνα τα χρόνια και εσύ δεν πας για να μην πέσει ο Πανιώνιος, είναι ένα βήμα πίσω. Έμπλεξα σε μια ιστορία με τον Ολυμπιακό, που περνούσε τότε τη χειρότερη φάση της ιστορίας ου. Είχα κλείσει στην Κίντερ με τον Σκαριόλο και ξαφνικά η ομάδα υποβιβάζεται…»

Για τις επαφές του με τον Άρη παρότι δεν υπέγραψε ποτέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην υπογραφή και ποτέ δεν έγινε. Όταν ήμουν στον Παπάγο είχε έρθει ο Σερφ, δε με έδωσε τότε ο Παπάγος. Πριν τον Ολυμπιακό, φτάσαμε πάλι κοντά, δεν έγινε, πάλι με τον Ματσόν τα ίδια. Αν με ρωτήσετε κάτι που θα ήθελα να κάνω, είναι να έχω παίξει στον Άρη έστω και ένα χρόνο. Με αυτή την ομάδα μεγάλωσα, αυτή με τράβηξε στο μπάσκετ. Δε συζητάω αν είναι ίνδαλμα ο Γκάλης. Είναι κάτι παραπάνω από ίνδαλμα. Ο κόσμος και η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Είναι ένα από τα απωθημένα. Κάποιες φορές επί Δαμιανίδη και Ματσόν δεν τα βρίσκαμε σε άλλα πράγματα. Πιο παλιά, δε με έδωσε ο Παπάγος. Πέρασε και ο Άρης έπειτα μια εποχή με προβλήματα και δεν έκατσε. Αν είχα παίξει στον Άρη, μπορούσε να μου αλλάξει γενικά κάποια πράγματα στην καριέρα μου».

Για τη σχέση του με τον Άρη: «Μέχρι να μπω στην Α1 ήμουν γραμμένος στον Σουπερ 3 στην Αθήνα. Είχε φύγει ο Γκάλης και ο Γιαννάκης και έπαιζε ο Ραντούλοβιτς και τον παρακολουθούσα. Μετά πήγα στον Πανιώνιο και τον αγάπησα, αλλά ο Άρης είναι πάντα στην καρδιά μου. Χάρη στον Άρη έπαιξα μπάσκετ και δεν το ξεχνάω αυτό. Έχω παίξει σχεδόν σε όλες τις έδρες στην Ευρώπη. Αυτό που γίνεται στο Αλεξάνδρειο, στην έδρα της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα δε γίνεται πουθενά αλλού. Δίνει τουλάχιστον 20% στον παίκτη».

Για το χθεσινό ντέρμπι: «Από άποψη θεάματος πιστεύω ήταν τραγικό. Γενικώς το μπάσκετ, πλην Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, έχει προβλήματα. Εγώ χθες ο είδα, μόνο για τον Γιαννάκη. Πως θα είναι σαν προπονητής, την αντίδραση του κόσμου. Έκανε μεγάλη υπέρβαση με τον Γιαννάκη ο Άρης. Είναι σημαντικό να κρατήσει το χαρακτήρα της ομάδας, με έναν άνθρωπο που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Άρη που βρίσκεται εκεί, γιατί μπορεί να εξηγήσει σε όλους τους παίκτες τι σημαίνει Άρης. Δίνει ενδιαφέρον σε όλους. Βλέποντας τον ο κόσμος, έρχεται στο μυαλό του το παρελθόν. Πιστεύω να καταλάβουν κάποια στιγμή και στην Εθνική ομάδα, ότι ο Γιαννάκης πρέπει να είναι εκεί».

Για την πορεία της Εθνικής το καλοκαίρι και την παρουσία του Μίσσα: «Δε συμφωνώ καθόλου για την κριτική που του έγινε. Πιστεύω ότι έχει στηθεί όλο λάθος από την αρχή. Όταν δεν έχει προπονητή 1,5 μήνα πριν τη διοργάνωση, έρχεται τελευταία στιγμή, οι παίκτες δεν ξέρουν ι γίνεται. Δε θεωρώ επιτυχία ότι κερδίσαμε τους Πολωνούς. Μπορούσαμε αν είμαστε λίγο προσεκτικοί να είμαστε και στους τέσσερις. Ανέφερα προηγουμένως για τον Γιαννάκη γιατί και με βάση τίτλων να το πάρουμε έχει μεγάλες επιτυχίες. Και στη φάση τώρα που δεν έχει τα μεγάλα ονόματα, είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει να καταλάβουν τι είναι η Εθνική».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ