Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Μια χαρά ο Σιδηρόπουλος στο ντέρμπι, στο κάτω-κάτω είναι διαιτητής και όχι κυανόκρανος

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι των αιωνίων ήταν μια χαρά και δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την επικαλείται ως άλλοθι για οτιδήποτε. Και όλες οι κάρτες ήταν σωστές και οι παραβάσεις φάουλ επίσης το ίδιο. Τώρα 2-3 κάρτες παραπάνω που θα μπορούσαν να βγουν είναι ψιλά γράμματα και δεν είναι άξια αναφοράς. Οπως φαίνεται και από το ριπλέι και οι βοηθοί ήταν πολύ καλοί και υπάρχει μόνο ένα λάθος από τον α’ βοηθό Γρεβένη σε φάση που ο Μπεργκ γυρίζει από θέση οφσάιντ και παίρνει μπάλα. Αλλά και αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού. Οσο για κάποιους που λένε ότι δεν έπρεπε να κάνει το παιχνίδι, μαζί τους κι εγώ, αλλά ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι αρμόδιοι και μετά ας απαιτούμε από τους διαιτητές να μην ξεκινούν τα παιχνίδια. Διότι ούτε ο Σιδηρόπουλος είναι κυανόκρανος του ΟΗΕ, όπως ο Μάνταλος στην Τούμπα δεν ήταν θηριοδαμαστής και βετεράνος του Βιετνάμ.

Στο ματς της Νέας Σμύρνης σωστά ακυρώνεται το γκολ του Πανιωνίου, αφού υπάρχει επιθετικό φάουλ του Ρισβάνη. Σε ό,τι αφορά μια φάση πέναλτι που ζητούν οι γηπεδούχοι σε χέρι του Τριποτσέρη, ο διαιτητής Γιάχος κρίνει ότι ο αμυντικός του Λεβαδειακού είναι πολύ κοντά στον επιθετικό και παρότι το χέρι είναι στον αέρα αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Είναι από τις φάσεις που είναι στην κρίση του διαιτητή.

Στην Τρίπολη σωστά καταλογίζεται το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ σε ανατροπή του Κουτσιανικούλη από τον Ζησόπουλο. Αργότερα σε μια φάση στην περιοχή των Κρητικών δεν είναι ξεκάθαρο, ούτε από την τηλεοπτική κάλυψη αν ο Λαμπρόπουλος κόβει με το χέρι ή τον ώμο. Ο διαιτητής Στυλιαράς δεν έδωσε τίποτα και η εξέλιξη του ματς ήταν τέτοια που ουδείς ασχολήθηκε.

Σωστά καταλογίζεται το πέναλτι υπέρ του Πανθρακικού από τον διαιτητή Σπάθα, αφού ο Μαλεζάς μάζεψε τα πόδια του Ιγκορ.

Στο γκολ της Καλλονής επί του ΠΑΣ, ο τηλεοπτικός φακός δείχνει τον Πετρόπουλο να στηρίζεται στους ώμους του Τζημόπουλου για να πάρει την κεφαλιά και επομένως το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει.

Στη Βέροια ο διατητής Κουτσιαύτης ήταν πολύ καλός, αλλά σε μία φάση που ο Ραούλ Μπράβο… κατέβασε το χέρι του με δύναμη στο πρόσωπο του Μακ θα μπορούσε να δείξει την κόκκινη και όχι την κίτρινη στον Ισπανό. Από μία λάθος υπόδειξη οφσάιντ είχαν οι βοηθοί,όπως φαίνεται από το ριπλέι.

Τίποτα αξιοσημείωτο διαιτητικά δεν υπήρχε στο ματς Πλατανιά-Κέρκυρας με διαιτητή τον Μάριο Λαμπρόπουλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ