Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μολίνς-Τσάβες, το δίδυμο που θα λύσει τα χέρια του Ουζουνίδη

-Γράφει ο Ηλίας Λιβάνιος

Ο Παναθηναϊκός των μυρίων προβλημάτων καταφέρνει, κυρίως λόγω του Μαρίνου Ουζουνίδη, να βγάζει πυγμή, να το παλεύει με όσα μέσα διαθέτει και να δηλώνει στους αντιπάλους του πως δεν μπορούν να τον ξεγράψουν.

Η νίκη επί της Λάρισας θα είχε να προσφέρει μόνο χαμόγελα, αν στο 77΄ δεν τραυματιζόταν με ρήξη χιαστού ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, ο Λουτσιάνο, σε ένα ματς μάλιστα που έβγαλε πολλές από τις αρετές του και έδειξε πως ήταν έτοιμος να πάρει την φανέλα του βασικού, μια και καλή.

Βέβαια η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια, αλλά έφερε, έστω και για 10΄ το πιο ορθολογικά, στα δικά μας μάτια, δίδυμο, αυτό των Μολίνς-Τσάβες.

Ναι, μπορεί ο Τσάβες να αποκτήθηκε ως αντί-Μπεργκ, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν μπορεί να προσφέρει, όσα προσέφερε ο Σουηδός φορ. Σίγουρα θα βάλει διψήφιο αριθμό γκολ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντικαταστάτης του Σουηδού φορ.

Ποιος είναι αυτός;

Ο Γκιγέρμο Μολίνς, ο οποίος έχει ανώτερο ποδοσφαιρικό ΙQ από τον Αργεντινό φορ, που χθες κυριολεκτικά σκύλιασε, τρέχοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, δείχνοντας αξιοσημείωτο πάθος και θυμίζοντας περισσότερο τον Νίκο Καρέλη, παρά τον Μπεργκ.

Σε καμία περίπτωση ο Μολίνς δεν πλησιάζει την ποιότητα του συμπατριώτη του, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί και άμπαλος.

Εξάλλου το συγκεκριμένο δίδυμο μοιάζει το πιο ορθολογικό και ότι πιο κοντά στο Μπεργκ-Καρέλης, μιας και αυτό ανάμεσα σε Λουτσιάνο-Τσάβες ήταν αρκετά soft.

Πέρα από το επιθετικό δίδυμο, υπάρχουν άλλα δύο δίδυμα τα οποία δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη στο μυαλό του Ουζουνίδη, αυτά των στόπερ και των αμυντικών χαφ, με τον Κουρμπέλη να είναι ο ρυθμιστής αυτών.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μπορεί να καλύψει με επάρκεια και τις δύο θέσεις και σε περίπτωση που αποφασιστεί η οριστική του οπισθοχώρηση, τότε θα καθιερωθεί και το Σιλά-Χίλιεμαρκ στα χαφ, με τον χαφ από το Μάλι να προσδίδει τα τρεξίματα και την αμυντική ασφάλεια, ενώ ο Σουηδός χαφ θα ομορφαίνει το παιχνίδι της ομάδας στην επίθεση.

Όπως και να έχει, όσο ο σύλλογος θα έχει τον Ουζουνίδη στο πάγκο του, θα μπορεί να ελπίζει πως όσα προβλήματα και αν προκύψουν η χρονιά θα τελειώσει με αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ