Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για πρώτη φορά Κυπελλούχος η Στρασμπούρ

Η Στρασμπούρ για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε την κατάκτηση του Leaders Cup, καθώς στον τελικό επικράτησε με 60-58 της Λε Μαν, η οποία προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα αλλά δεν τα κατάφερε!

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, η Στρασμπούρ χάρη στην εξαιρετική της άμυνά της κατάφερε να πάρει τα ηνία και να έχει προβάδισμα με 31-24 στο ημιχρόνο. Την ίδια καλή άμυνα συνέχισε η  Στρασμπούρ και μετά την ανάπαυλα και έτσι μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά είχε διαφορά 15 πόντων (47-32). Όμως η κάτοχος του Leaders Cup, Λε Μαν δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και εξαπέλυσε την αντεπίθεσή της στην τελευταία περίοδο, μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής και το 57-56 στο 39ο λεπτό. Όμως ένα τρίποντο του Λουίς Καμπέλ έβαλε μπροστά την Στρασμπούρ με 60-56 και το μόνο που κατάφερε ήταν μειώσει σε 60-58. Ετσι η Στρασμπούρ για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το Leaders Cup.

Ο Αντουάν Ντιό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Στρασμπούρ με 11 πόντους και τον ακολούθησαν οι Λουίς Κάμπελ και Αλεξ Τουπάν με 10 πόντους ο καθένας, ενώ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ματ Χάουαρντ συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του με 6 πόντους. Από την Λε Μαν ξεχώρισαν οι Ντάνιελ Γιουινγκ και Τσαρλς Καουντί με 12 πόντους ο καθένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ