Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θρίαμβος με χρυσό και ασημένιο μετάλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών Tornado

Με θρίαμβο για τα Ελληνικά πανιά ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Ιορδάνης Πασχαλίδης για μια ακόμα φορά στην καριέρα του, αυτή τη φορά με συγκυβερνήτη τον Πέτρο Κωνσταντινίδη κατέκτησαν την 1η θέση και το βαρύτιμο τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Στη μοναδική κούρσα που έγινε την τελευταία ημέρα των αγώνων λόγω κακών συνθηκών ανέμου, το συγκεκριμένο δίδυμο κατέκτησε την 1η θέση συμπληρώνοντας 7 πρωτιές σε εννιά συνολικά κούρσες που έγιναν στη διοργάνωση και συνολικά μόλις 9 βαθμούς ποινής.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκε άλλο ένα Ελληνικό πλήρωμα ο Αλέξης Ταγαρόπουλος με το Νίκο Μαύρο. Είναι η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη επιτυχία τους μέσα σε διάστημα ενός μήνα καθώς πριν λίγο καιρό στην Ιταλία στέφθηκαν και πρωταθλητές Ευρώπης. Ταγαρόπουλος και Μαύρος ήταν δεύτεροι στην τελευταία ιστιοδρομία ενώ συνολικά είχαν 17 βαθμούς ποινής.

Στην 3η θέση στο βάθρο βρίσκεται το πλήρωμα από τη Γερμανία με τους Μπομπ Μπάϊερ και Μαρκ Μπάϊερ, οι οποίοι στην τελευταία κούρσα τερμάτισαν στην 3η θέση ενώ στο σύνολο είχαν 27 βαθμούς.

Ο Κώστας Τριγκώνης με τον Σταύρο Ταβουλάρη έδωσαν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για να πάρουν μια θέση στο βάθρο αλλά τελικά έμειναν στην 4η θέση στη γενική κατάταξη με 33 βαθμούς, ενώ 4οι ήταν και στην τελευταία ιστιοδρομία.

Στην κατηγορία mix tο πλήρωμα από την Τσεχία με τους Ζντένεκ Πάβλις και Μικαέλα Παβλίσοβα, κατέκτησε το τρόπαιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος (7οι στη γενική κατάταξη με 71 βαθμούς). Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα mix το σκάφος του Γερμανού προέδρου της κλάσης Tornado  Γιούργκεν Γιέντς, με πλήρωμα τον ίδιο και τη Σάρα Γιέντς (με 77 βαθμούς (9οι στη γενική κατάταξη) ενώ την 3η θέση του βάθρου κατέλαβαν ο Μάρκους Μπέντς με τη Μόνικα Σούστερ επίσης από τη Γερμανία με 80 βαθμούς (11οι στη γενική).
Από τα Ελληνικά πληρώματα mix η Μαρία Τσαουσίδου με το Μιχάλη Παπαδόπουλο κατέλαβαν την 5η θέση (14οι στη γενική) με 103 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ