Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το παρασκήνιο της μεταγραφής Μπραντάο

Εδώ και λίγα 24ωρα ο Εβαέβερσον Λίμος Ντα Σίλβα, πιο γνωστός ως Μπραντάο αποτελεί μέλος του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποδοσφαιριστής γνωστός και με σπουδαίο βιογραφικό στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός συμφώνησε με τον Λεβαδειακό του Ζοζέ Ανιγκό, ο οποίος ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε στην απόκτησή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της “R”, o Γάλλος τεχνικός ήρθε σε επαφή με τον Χουάν Φίγκερ, τον Ουρουγουανό ατζέντη του παίκτη, με τον οποίο δεν άργησαν να συμφωνήσουν για την άφιξή του στην Ελλάδα. 

Mε τον Μπραντάο ο Ανιγκό διατηρούσε εξαιρετική σχέση από όταν ήταν τεχνικός διευθυντής στη Μαρσέιγ και ανέκαθεν τον είχε σε εκτίμηση. Πλέον θα συνεργαστούν στους Βοιωτούς, σε μια μετακίνηση πάντως που, πάντα κατά την ίδια πηγή, δεν θα τους κοστίσει περισσότερο από 200-250.000 ευρώ. Χρήματα μάλλον λίγα για μια περσόνα που κάποτε στοίχιζε εκατομμύρια των εκατομμυρίων…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και το 2008 και το 2010 ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στην απόκτησή του, λέγεται μάλιστα πως αποτελούσε προσωπική αδυναμία του Σωκράτη Κόκκαλη. Εντούτοις, πάντοτε κάτι συνέβαινε και το φλερτ με τον θηριώδη άσο δεν μετουσιωνόταν.

Με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ ο 37χρονος Λατίνος πέτυχε 65 γκολ σε 140 ματς και συνολικά στην καριέρα του (με Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν) 121 τέρματα σε 393 αναμετρήσεις. 

Μεσούσης πάντως της παρουσίας του στα γαλλικά γήπεδα ξεκίνησε η φθίνουσα πορεία, με τον Τύπο να τον αποκαλεί “γιγάντια χελώνα” και γενικότερα τα σχόλια να μην είναι το ίδιο κολακευτικά αλλοτινών του εμφανίσεων. 

Πέρυσι δε αγωνίστηκε στην άσημη Τρικορντιάνο της δεύτερης κατηγορίας της Βραζιλίας, ενώ φέτος είχε δεχθεί πρόταση από ομάδα της Ινδονησίας(!), μέχρι που μπήκαν στη μέση Ανιγκό και Φίγκερ και τον “έψησαν” να συνεχίσει στη Λιβαδειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ