Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς σχολίασαν οι παίκτες του ΠΑΟ τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα

Η δύσκολη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα δεν επέτρεψε στους παίκτες του Παναθηναϊκού να πάρουν τα μυαλά τους αέρα, όπως τόνισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Ο Έλληνας άσος, μετά το τέλος του αγώνα με τους Σέρβους στο ΟΑΚΑ, μίλησε στην κάμερα της «Nova» για τις δυσκολίες που συνάντησαν οι πράσινοι και σχολίασε πως ίσως η εξέλιξη του ματς βοηθήσει τον ΠΑΟ για τη συνέχεια. Παράλληλα, αποκάλυψε… πως η συγκέντρωση και το πάθος ήταν τα «κλειδιά» για τη νίκη.

Συγκεκριμένα, ο δυναμικός φόργουορντ μίλησε για:

Την εξέλιξη του αγώνα, μετά την εκρηκτική εκκίνηση του Παναθηναϊκού και την… επιστροφή του Ερυθρού Αστέρα: «Χαλαρώσαμε και ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια καλή ομάδα με ταλέντο. Παίζουν πολύ καλά. Χαλαρώσαμε, άλλαξε η βασική πεντάδα και ήταν λογικό. Έβαλαν μερικά σουτ, εμείς δεν τα καταφέραμε και έτσι κύλησε το ματς».

Τα «κλειδιά» του αγώνα: «Η συγκέντρωση και το πάθος για τη νίκη. Ήταν σημαντική νίκη, γιατί μ’ αυτό το παιχνίδι αλλάζει η κατάσταση για μας. Καλύτερα που ήρθε έτσι το παιχνίδι, για να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

Την αντιμετώπιση του Μαριάνοβιτς: «Πρώτα απ’ όλα είναι ένας «κύκλωπας». Είναι ψηλός με μεγάλα χέρια και όσο κι αν τον σπρώξεις, μπορεί να κερδίσει τη μπάλα. Έχει καλή επαφή με την μπάλα».

Ο Τζέιμς Γκιστ στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός όταν βρέθηκε με πέντε πόντους πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, είπε: «Ξεκινήσαμε με μεγάλη ενέργεια. Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Όμως χαλαρώσαμε. Είναι δύσκολο όταν παίρνεις τόσο μεγάλο προβάδισμα από νωρίς. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε ανάλογο πρόβλημα.

Όλες οι ομάδες παίζουν για 40 λεπτά. Με μεγαλύτερες ομάδες όπως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης κλπ θα είχαμε χάσει σήμερα. Στο τέλος καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη, χάρη στα ριμπάουντ και τη δυνατή άμυνα που παίξαμε».

Για το κλειδί του αγώνα: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι ως ομάδα. Κάναμε μεγάλο σερί στο ξεκίνημα και το προβάδισμα ήταν μεγάλο. Όταν μείναμε πίσω στο σκορ, διατηρήσαμε τη ψυχραιμία μας και δουλέψαμε ξανά ως ομάδα και αυτό ήταν το κλειδί. Πρέπει να παλέψουμε και δείξαμε χαρακτήρα σήμερα όταν το παιχνίδι… στράβωσε».

Για το παιχνίδι με την Μακάμπι: «Πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Κοιτάμε τώρα την ΑΕΚ και μετά το ματς με την Μακάμπι. Πρέπει και εκεί να παίξουμε ως ομάδα. Θα είναι μεγάλο παιχνίδι. Η Μακάμπι θέλει τη ρεβάνς μετά την ήττα της. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην ΑΕΚ».

Ο Έι Τζέι Σλότερ στάθηκε στην αντίδραση του Παναθηναϊκού όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Ερυθρό Αστέρα.

Αρχικά τόνισε: «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και πήραμε μια μεγάλη διαφορά. Στη συνέχεια κάναμε δύσκολο το ματς για τους εαυτούς μας αλλά αντιδράσαμε σωστά και πήραμε μια σημαντική νίκη», είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Στη συνέχεια, μίλησε και στη μεικτή ζώνη όπου τόνισε: «Χαλαρώσαμε και δώσαμε δικαιώματα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε δυνατή άμυνα. Όταν βρεθήκαμε πίσω είπαμε να μην τα παρατήσουμε. Θα πάμε στη Μακάμπι να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ο Εστέμπαν Μπατίστα, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα (74-69), δήλωσε πως το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν πως η ομάδα του δεν τα παράτησε ποτέ.

Ο Ουρουγουανός σέντερ δήλωσε πως «προσπαθήσαμε να παίξουμε στην ίδια ένταση με την πρώτη περίοδο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το σημαντικό είναι πως δεν το βάλαμε ποτέ κάτω.

Δεν πιστέψαμε σε κανένα σημείο πως το παιχνίδι τελείωσε, αλλά είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και πήραμε τη νίκη».

Για το Μαριάνοβιτς: «Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, είναι πάνω από 2.20 και είναι πολύ δύσκολο να αμυνθείς απέναντί του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ