Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκη σε ματς… θρίλερ για την Εθνική Νέων Γυναικών

Η Εθνική Νέων Γυναικών πήρε την πρώτη της νίκη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας που διεξάγεται στο Ισραήλ, επικρατώντας με 52-51 της Σλοβακίας στην παράταση.

Πιο συγκεκριμένα η αναμέτρηση κρίθηκε στο τέλος με την Καρλάφτη να ευστοχεί σε μια από τις δύο βολές που κέρδισε σε νεκρό χρόνο, δίνοντας έτσι μια πολύτιμη νίκη στην Εθνικής μας.

Η Εθνική μας ομάδα μπορούσε να πάρει την νίκη από την κανονική διάρκεια, όμως το σουτ της Ευγενίας Κολλάτου δεν βρήκε στόχο, με την αναμέτρηση να οδηγείται στο εξτρά πεντάλεπτο.

Να τονιστεί πως πρώτη σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν η Μαριέλα Φασούλα με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ η Γαριφαλιά Ντάνου πραγματοποίησε επίσης σπουδαία εμφάνιση με 10 πόντους και 11 (!) κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 9-12, 24-16, 34-35, 47-47, παρ. 51-52.

Σλοβακία: Χορτάνοβα 11 (1), Ματεϊτσίκοβα 5, Χάσκοβα 3, Ντούλοβα, Λέλκες, Σεντλάκοβα 1, Κοβατσίκοβα 7 (1 τρ., 10 ρ), Μιστίνοβα 9 (1 τρ., 8 ρ.), Νουμπένοβα 6 (2), Ρεμενάροβα 9.

Ελλάδα: Τζουγκράκη 3 (1), Βιντσιλαίου Α., Κολλάτου 10 (9 ασ.), Βιντσιλαίου 4 (13 ρ.), Ντάνου 10 (2 τρ., 5 ρ., 6 ασ., 11 κλ.), Γεροστέργιου, Καρλάφτη 5, Δανδουλάκη, Φασούλα 20 (8 ριμπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ