Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτές είναι οι ρήτρες του Βεζένκοφ!

Για αρκετά θέματα που απασχολούν τον μπασκετικό Αρη μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης, που μεταξύ άλλων αποκάλυψε τις ρήτρες στο συμβόλαιο του Βεζένκοφ.

Ο πρόεδρος του Αρη, μίλησε στο Goal μεταξύ άλλων:

Για το συμβόλαιο του Βεζένκοφ: «θα πρέπει να θυμίσουμε κάτι. Πριν από ενάμιση-δύο χρόνια, ο Βεζένκοφ είχε σχεδόν αποφασίσει να αποδεχθεί πρόταση αμερικανικού κολλεγίου. Ήταν ελεύθερος και μπορούσε να φύγει. Πήγαμε μετά από δική μου πρωτοβουλία με τον Βαγγέλη Αγγέλου στη Βουλγαρία όπου βρισκόταν με την εθνική ομάδα και καταφέραμε να πείσουμε το παιδί να ανανεώσει μέχρι το 2016. Το επιχείρημά που τον έκανε να πει το «ναι» ήταν πως θα χτίζαμε την ομάδα πάνω του. Και το τηρήσαμε και δικαιωθήκαμε και εμείς και ο παίκτης. Ο Βεζένκοφ έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του. Ομάδες που ενδιαφέρονται έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 30/7 να μιλήσουμε μαζί του και να καταθέσουν το ποσό της ρήτρας μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ρήτρα είναι 250 χιλιάδες ευρώ για την Ευρώπη και 500 χιλιάδες δολάρια για το ΝΒΑ. Κάποιοι λένε ‘μα η ρήτρα είναι μικρή’. Οι ρήτρες όμως μπαίνουν ανάλογα και με τα λεφτά που δίνεις στον παίκτη. Η ρήτρα που μπήκε είναι στο εξαπλάσιο περίπου της ετήσιας αμοιβής του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για το αν έχει μιλήσει με τον παίκτη για του χρόνου: «Το συμβόλαιό του λήγει τυπικά το 2016. Θα μιλήσουμε γιατί γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πόσο περιζήτητος είναι. Ξέρω πως ο ίδιος δεν λέει όχι στο να συνεχίσει στον Άρη, με την προϋπόθεση ότι θα παίζουμε στο Eurocup. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο όμως ώστε να τον ικανοποιήσουμε και οικονομικά. Είναι ένα θέμα που ήδη επεξεργαζόμαστε και θα μιλήσουμε σύντομα αναλυτικότερα μαζί του. Το ιδανικό θα είναι να παραμείνει».

Για το κόστος της συμμετοχής στο Eurocup: «Πιστεύω πως πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Γνωρίζω πως είναι και πολύ μεγάλη η ευθύνη, όμως έχω εμπιστοσύνη στην αφοσίωση του κόσμου. Πιστεύω πως με κάποιες συμφωνίες θα μπορέσουμε να βγάλουμε και κέρδος».

Για το Γιάννη Ιωαννίδη: «Το Γιάννη τον εκτιμώ αφάνταστα. Το δείξαμε και ως ΚΑΕ με εκδήλωση που κάναμε προς τιμήν του, παρουσία του τότε προπονητή μας Βαγγέλη Αγγέλου. Τώρα που τελείωσε με την πολιτική πιστεύω πως η θέση του είναι στο μπάσκετ του Άρη. Το ρόλο του αυτός θα τον αποφασίσει, αυτός θα κρίνει ποιο θα είναι το καλύτερο για την ομάδα. Είναι ο προπονητής των τίτλων, έχει γράψει ιστορία. Είναι αστείο να ακούω να λένε πως ο Αρβανίτης δεν θέλει τον Ιωαννίδη, επειδή φοβάται για τη θέση του. Μιλήσαμε και στην Αθήνα. Του είπα ‘Γιάννη ό,τι θέλεις’. Ο Άρης πρέπει να λειτουργεί ενωμένος, κάποιοι καλλιεργούν το διχασμό, όμως δεν πρέπει να το αφήσουμε».

Για το Δημήτρη Πρίφτη: «Ο Δημήτρης έχει έτσι κι αλλιώς διετές συμβόλαιο. Βέβαια, ο ίδιος μας είπε πως αν η ομάδα δεν βγει 4άδα θα φύγει. Το έβαλε και ως προσωπικό στοίχημα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι δουλευταράς. Δεν κλονίστηκε ποτέ η εμπιστοσύνη μας απέναντί του».

Για τις επαφές του με επενδυτές: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με Ρώσους επιχειρηματίες και Τούρκους που διευθύνουν μεγάλες εταιρείες. Δώσαμε στοιχεία της ΚΑΕ και η απάντηση που λάβαμε ήταν τελικά αρνητική. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεν την αντέχεις εύκολα. Υπήρξαν πολλές στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε παράγοντες όπως οι κ. Παπαϊωάννου, Αντωνιάδης, Πουλιτζίδης, Πόππης, οι οποίοι αποπλήρωσαν δάνειο 276 χιλιάδων ευρώ που η ΚΑΕ είχε λάβει στο παρελθόν. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βάρος που κουβαλούσε η ΚΑΕ και το οποίο έφυγε από πάνω της. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι εξωδιοικητικοί όπως ο κ. Πλιάκης που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθειά μας. Εγώ και ένα άλλο μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, ο κ. Γαλιλαίας πήραμε από τους κ. Παπαϊωάννου και Αντωνιάδη ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της ‘Γένεσις’. Η ‘Γένεσις’ είναι κάτοχος του 60% της ΚΑΕ. Αυτό έγινε προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες σε περίπτωση εύρεσης υποψηφίου επενδυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ