Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κ17: Στον τελικό ο Αστέρας, 6-5 στα πέναλτι την Ξάνθη

Την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του πρωταθλήματος Κ17 πήρε ο Αστέρας επικρατώντας της Ξάνθης με 6-5 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα) έχοντας ως κορυφαίο τον γκολκίπερ της, τον Τσιμόπουλο, ο οποίος έπιασε το τελευταίο πέναλτι της Ξάνθης ενώ και στην διάρκεια του αγώνα είχε σωρεία καλών επεμβάσεων.

Οι Αρκάδες που τερμάτισαν πρώτοι στον Νότιο όμιλο πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου και θα περιμένουν έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακού που αναμετρούνται στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four που διεξάγεται στην Τρίπολη.

Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 57′ όταν ο Σουλεϊμάν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τσιμόπουλο. Ο Δουλγέρης ανέλαβε την εκτέλεση του και ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0. Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 83′ με κεφαλιά του Κανελόπουλο. Στην παράταση δεν άλλαξε το σκορ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πένναλτι. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ (Κ. Μπεντεβής): Τσιμόπουλος, Τσέκος, Χριστόπουλος, Ζορμπάς, Φωτόπουλος, Κανελλόπουλος (115′ Μαχαίρας), Αντζούλας, Γλέζος, Μαρίνος, Τζίμας (74′ Διαμαντόπουλος), Κάρδαρης (60′ Κωτσόπουλος).

ΞΑΝΘΗ (Κ. Μπεδρέλης): Ζουρνατζίδης, Τριανταφύλλου, Θεοφυλάκης, Τενεκές, Λεωντσάκος, Μελιόπουλος, Θυμιάνης, Δουλγέρης (70′ Γραβάς), Σουλεϊμάν (89′ Σπυριδωνίδης 107′ λ. τρ. Κύπις), Ιωάννου, Γκατζόγιας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ