Μετάβαση στο περιεχόμενο

Euroleague: Εδώ είναι Πειραιάς!

Ολυμπιακός, ο… Ρωσοφάγος! Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να ξεκίνησαν «μουδιασμένα» το ματς, όμως τελικά ίσχυσε ο νόμος του ΣΕΦ, με την ΤΣΣΚΑ να υποτάσσεται (84-76).

Οι Πειραιώτες έστειλαν στο καναβάτσο την «αρκούδα», σπάζοντας παράλληλα το αήττητο των Ρώσων.

Η «ομάδα του στρατού» κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο προπορευόμενοι (43-37).

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του λιμανιού μπήκε… φορτσάτη και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αποσβολωμένους Ρώσους.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επιχείρησε να αντεπιτεθεί στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έδωσαν το δικαίωμα στους Ρώσους να ελπίζουν στην ανατροπή και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποκτά το πάνω χέρι έναντι των Μοσχοβιτών σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού θα πάνε στην ρωσική πρωτεύουσα ως «Τσάροι», για να υπερασπιστούν το +8 του φαληρικού σταδίου.   

Ηγέτης ο Σπανούλης, κυρίαρχος των αιθέρων ο Χάντερ, ενώ ο Λοτζέσκι επιβεβαίωσε πλήρως το παρατσούκλι του “βελούδινο σφυρί”, “σκοτώνοντας” το θηρίο.

Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο άλλοτε “ερυθρόλευκος” Τεόντοσιτς, που πέτυχε 20 πόντους.

Δεκάλεπτα: 11-17, 43-37, 64-53, 84-76

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 5 (11 ριμπ.), Σπανούλης 19 (1), Σλούκας 8 (2), Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγέτ 6 (2), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 13 (2).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 20 (5), Φριντζόν 10, Νίκολς 3 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ, Γουίμς, Ζοζούλιν 2, Βοροντσέβιτς 5, Καούν 2, Χάινς 12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ