Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Π. Φάληρο άφησε εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό

Το Παλαιό Φάληρο επικράτησε του Παναθηναϊκού με 15-13 και τερμάτισε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ιστορική σεζόν για το Παλαιό Φάληρο. Η ομάδα του Νίκου Μαμούρη όχι μόνο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος αλλά εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Αντίθετα η φετινή σεζόν εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό που ενώ ξεκίνησε με όνειρα και ελπίδες έκανε το χειρότερο δυνατό τελείωμα τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ το παιχνίδι ήταν ελεύθερο με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να κυριαρχούν. 

Το συγκρότημα του Φαλήρου ήταν αυτό που δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα πίσω στο σκορ, ενώ έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με 4 γκολ διαφορά (3-7) στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Όμως, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στην τελευταία περίοδο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 11-11 και 12-12, κάνοντας το παιχνίδι θρίλερ. Σε αυτό το σημείο ένα σερί 0-3 έδωσε οριστικά τη νίκη στο Φάληρο, αφού το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Νάσου Ηρειώτη ήταν να μειώσει σε 15-13.

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 5-5, 5-5

Παναθηναϊκός (Ηρειώτης): Γαλανίδης, Βασιλάκης, Βιτέλλας, Τοράκης 3, Καλογεράκος 1, Καρούντζος 2, Φώσκολος 4, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Καπετανάκης, Κούτουφας, Μπερτόλης

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Καραγιάννης, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης 4, Θεοδωρόπουλος, Πέττας 1, Μαρινάγης, Τσαχειλίδης 2, Τρούλος 3, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Φυτάλης, Κάκαρης 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ