Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βόλεϊ: Τα φαβορί έκαναν το πρώτο βήμα

Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς των play off της Α1.

Οι «πράσινοι» και οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν εντός έδρας με 3-0 σετ επί των Φοίνικα Σύρου και Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα σετ στου Ρέντη, αλλά τελικά έφτασαν στη νίκη με 3-1 επί του Ηρακλή.

προπονητή στον πάγκο του τον Χόρχε Ελγκέτα ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στους «Ακρίτες» και θέλει μία ακόμη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά απόκτησε και ο Παναθηναϊκός με το 3-0 επί του Φοίνικα Σύρου. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το βράδυ της Δευτέρας στην Ερμούπολης.

Οι «πράσινοι» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Βραζιλιάνο κεντρικό, Ρανγκέλ, ο οποίος  είχε 14 πόντους (οι 5 από μπλοκ) βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν και στον φιλέ έχοντας 12 μπλοκ έναντι 6 του Φοίνικα.

Χωρίς να «πατήσει το γκάζι» ο αήττητος στην κανονική περίοδο, Ολυμπιακός, επικράτησε με 3-1 σετ του Ηρακλή, χωρίς να έχει στη σύνθεσή του τους Κονσταντίν Τσούπκοβιτς, Γιώργο Στεφάνου και Τζάστιν Νταφ. Οι Θεσσαλονικείς πήραν το πρώτο σετ με 26-24, αλλά από κει και πέρα οι Πειραιώτες ανέβασαν… στροφές κι έφτασαν άνετα στη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ