Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φύσαγε η Καλλονή…

Την πρώτη της νίκη μετά τις 9 Νοεμβρίου, όταν είχε επικρατήσει του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, πανηγύρισε η Καλλονή, που κέρδισε 1-0 στη Μυτιλήνη τον Αστέρα Τρίπολης.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον δυνατό αέρα, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι. Κάθε ομάδα είχε την βοήθειά του για ένα ημίχρονο, αλλά αυτή που τον εκμεταλλεύτηκε ήταν η γηπεδούχος, που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Σάββας Τσαμπούρης που σκόραρε σε βάρος της πρώην ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 74’. Το γκολ σημειώθηκε σχεδόν από τη σέντρα και χρειάστηκε και η λάθος εκτίμηση του Κοσίσκι, που προδόθηκε από τον αέρα.

Έτσι, το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη, έδωσε συνέχεια στα ανεπιτυχή αποτελέσματα μακριά από την Τρίπολη μένοντας χωρίς νίκη για τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς.

Παιχνίδι με πολλά νεύρα και ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες παρακολουθήσαμε στο α’ μέρος. Ένα ματς βέβαια που διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν ιδιαίτερα τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Για περίπου ένα 20λεπτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την Καλλονή να έχει μία φλύαρη πρωτοβουλία χωρίς, όμως, να μπορεί να απειλήσει. Ενδεικτικό της δυσλειτουργίας των παικτών της Καλλονής ήταν πως σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου δεν κατάφερε να έχει έστω και μία τελική. Ο Κοσίσκι ήταν θεατής του αγώνα και δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε καμία περίπτωση.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Αστέρας άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Χογκ. Χρειάστηκαν, πάντως, 27 λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη και μοναδική κλασική ευκαιρία. Μετά από ωραία προσποίηση του Ρόλε σε πάσα του Γιαννιώτα ο Σκούρτης βρέθηκε φάτσα με τον Χογκ, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση. Ο Μαλτέζος τερματοφύλακας έδειξε ετοιμότητα και στο 30’ σε διαγώνιο σουτ του Γιαννιώτα.

Στο β’ μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την Καλλονή να έχει πλέον τον αέρα στο πλευρό της και να παρουσιάζεται πολύ πιο συγκεντρωμένη στο ματς. Οι παίκτες του Βλάχου έβγαλαν περισσότερη ενέργεια και δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη τη δύναμη του δυνατού ανέμου. Αντίθετα οι παίκτες του Βεργέτη ήταν πιο νωθροί συγκριτικά με το α’ μέρος. Το πλεονέκτημα που είχαν οι γηπεδούχοι και δεν εκμεταλλεύτηκαν στο α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν μεγάλο. Κάθε καλό μακρινό σουτ έπαιρνε με τη βοήθεια του αέρα πολύ δύναμη και περίεργη τροχιά και οι νησιώτες σε κάθε ευκαιρία δοκίμαζαν τα πόδια τους.

Τελικά στο 74’ ο αέρας καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Η Καλλονή κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο και ο Τσαμπούρης με δυνατή εκτέλεση κρέμασε τον Κοσίσκι, που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ξεγελάστηκε. Η Καλλονή άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια φρόντισε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της με σωστή άμυνα, ενώ ο Αστέρας προσπαθούσε πλέον ανορθόδοξα για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση και να αποφύγει την ήττα. Στο 90’ ο Γιαννιώτας έφτασε μία ανάσα από το γκολ μετά από ωραία προσπάθεια του Μούκαμ, αλλά το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Καλλονή κράτησε τελικά το αποτέλεσμα και πήρε την πρώτη της νίκη μετά από τις αρχές του Νοεμβρίου, νιώθοντας πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια στον βαθμολογικό πίνακα.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Κεϊτά, Μίνγκας (61’ Γιορέντε), Μαρσέλο (61’ Καλτσάς), Πιπίνης, Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (82’ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Χουάνμα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτοκό (84’ Ζησόπουλος), Λούι, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης (77’ Μούκαμ), Μουνάφο, Ρόλε, Γιαννιώτας, Πάρα, Σκούρτης (69’ Ιγκλέσιας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ