Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μακάμπι όπως… πέρσι

Μετά από ένα παιχνίδι «θρίλερ», με πολλές ανατροπές, η Μακάμπι με εξαιρετική εμφάνιση του «Σόφο», κατάφερε να υποχρεώσει την Ρεάλ στην πρώτη της ήττα στο Τοπ-16 με 90-86 και να βάλει «θεμέλια» για την πρωτιά του ομίλου. Δεν κατάφερε να πάρει «εκδίκηση» για τον περσινό τελικό η ισπανική ομάδα.

Καθοριστική εμφάνιση για την Μακάμπι από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη με 17 πόντους (8ρ, 1κλ, 1ασ), ενώ για την Ρεάλ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 9 πόντους (1ρ).

Η Ρεάλ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ, αιφνιδιάζοντας την Μακάμπι. Στο δεύτερο μόλις λεπτό η ισπανική ομάδα προηγήθηκε με 2-7 αλλά οι γηπεδούχοι με τον «Σόφο» να ξεχωρίζει, βρήκαν ρυθμό και στο 4΄μείωσαν σε 12-13. Η Ρεάλ όμως με τους Ρέγιες και Μπουρούση να την οδηγούν, ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο και στο τέλος του δεκαλέπτου προηγούνταν με 23-31, εκμεταλλευόμενη και την απουσία του Σχορτσανίτη που έμεινε στον πάγκο να πάρει «ανάσες».

Στην δεύτερη περίοδο η Μακάμπι φάνηκε αρχικά να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και στο 11ο λεπτό μείωσε σε 28-31, ενώ ξανά με αιχμή του δόρατος τον Σοφοκλή και τρίποντο του Μαρκίζ Χάινς, έκανε την προσπέραση και στο 14΄προηγήθηκε με 36-35. Οι φίλοι της Μακάμπι που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ καθώς η ομάδα του Πάμπλο Λάσο αντέδρασε άμεσα και με τον Φελίπε Ρέγιες να αναλαμβάνει ξανά δράση, το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, προηγήθηκε με 46-54.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, το σκηνικό άλλαξε και η Μακάμπι άρχισε να πιέζει περισσότερο τους Ισπανούς, οι οποίοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα. Στο 22ο λεπτό όμως, η Μακάμπι με καλάθι του Σχορτσανίτη ισοφάρισε σε 54-54 και το ματς άρχισε να εξελίσσετε σε «μάχη» όπως αναμενόταν εξ αρχής. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Φερνάντεθ η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί με 54-59 ενώ στο 25’ ανέβασε την διαφορά στο +8 (59-67).  Η Μακάμπι όμως απάντησε με δικό της σερί εννέα πόντων ανέτρεψε το εις βάρος τη σκορ και έκανε το 68-67 στο 28’, με το δεκάλεπτο να βρίσκει την ισπανική ομάδα στο +1 (68-69).

Στην τελευταία περίοδο ήταν η Μακάμπι αυτή που μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ και με ένα επιμέρους 11-4 στο 34ο λεπτό, προηγήθηκε με 81-73 και έκανε την Ρεάλ να «ιδρώνει». Με τον Γιάννη Μπουρούση στον πάγκο καθώς από το πρωτο ημίχρονο είχε χρεωθεί με τέσσερα φάουλ, η Ρεάλ δυσκολευόταν μέσα στη ρακέτα και η Μακάμπι είχε εκμεταλλευτεί πλήρως το κενό που δημιουργήθηκε.  Στο 39’ όμως η Ρεάλ κατάφερε να μειώσει σε 85-82 με τρίποντο του Ροντρίγκεθ ενώ ο Γιουλ επίσης με τρίποντο έκανε το 88-86, 16’’ για το τέλος και έβαλε «φωτιά» στο παρκέ!  Η Μακάμπι όμως δεν έχασε τον έλεγχο και τελικά έφτασε στη νίκη με 90-86.

Δεκάλεπτα: 23-31, 46-54, 68-69, 90-86

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ