Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε θέση πλέι οφ η Ζάκυνθος, πήρε το ντέρμπι με τη Λάρισα

Σε ματς που έπεφταν κορμιά και σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε λίμνη, η Ζάκυνθος επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ και την προσπέρασε στην βαθμολογία του Βορείου ομίλου της δεύτερης κατηγορίας.

Ο αγώνας τα είχε όλα, ένταση, πάθος, νεύρα, τρία γκολ και πολλά παράπονα από τους βυσσινί για τη διαιτησία του Κοσικίδη.

Το ματς είχε αναβληθεί στις 12/1 λόγω του ότι οι καιρικές συνθήκες τότε δεν είχαν επιτρέψει στους διαιτητές να μεταβούν στο νησί του Ιονίου πελάγους… Σήμερα δεν υπήρχαν άνεμοι, αλλά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό έριχνε… καρέκλες, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να μετατραπεί σε λίμνη.

Η  Ζάκυνθος ήταν εκείνη που όχι μόνο άνοιξε το σκορ στο 19′ με γκολ του Βαρέλα, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 μπροστά στο σκορ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οικονόμου, που υποδείχθηκε για ανατροπή του σκόρερ από τον Αποστολίδη στο 35′. Ένα πέναλτι, πάντως, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς της Λάρισας, με τους ποδοσφαιριστές των βυσσινί να διαμαρτύρονται  έντονα στον Κοσικίδη και εκείνος να αναγκάζεται να διακόψει το ματς προσωρινά. Αυτές οι διαμαρτυρίες της ΑΕΛ ήρθαν ως συνέχεια της φάσης του δευτέρου λεπτού, όπου ο Ελιομάρ ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το επεισοδιακό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, με την κατάσταση στην επανάληψη να αλλάζει και την Λάρισα να ανεβάζει την πίεση της. Αντίθετα η Ζάκυνθος κλείστηκε στα καρέ της με στόχο να κρατήσει το τρίποντο. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 58′ όταν ο Ελιομάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Δεληζήσης εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Ξενοδόχοφ μείωσε σε 2-1, το οποίο δεν άλλαξε ως το τέλος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Οικονόμου (55′ Πέτας), Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Βαρέλα (24′ λ.τρ. Πιτταράς), Ευθυμιάδης, Αποστόλου, Μπλέτσας, Κριτσμάρεβιτς, Χατζησάββας (69′ Κυριακίδης), Τσόπελας.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος (28′ λ.τρ. Κουρτεσιώτης), Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (46′ Πινδώνης), Μούτσα Μπλέντι (66′ Μπόγιοβιτς), Σουάνης, Γιάντσης, Ελιομάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ