Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοίας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα λαμπρύνει με την παρουσία του την μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοίας «Η Βραδιά των Πρώτων» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) στις 7.30 το απόγευμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα τιμηθεί για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Εκκλησία, την κοινωνία και την ευλογία του στους αθλητές μας πριν αναχωρήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι Ολυμπιονίκες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016, καθώς και κορυφαίοι προπονητές.

Επίσης θα τιμηθούν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρος Κούβελος για την πολύπλευρη υποστήριξή τους στην ιστιοπλοϊκή ολυμπιακή ομάδα.

Εκτός από πολλούς επίσημους προσκεκλημένους την γιορτή θα τιμήσουν με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα της ιστιοπλοϊας που θα βραβεύσουν τους αθλητές. Ανάμεσά τους θα είναι οι Ολυμπιονίκες Νίκος Κακλαμανάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη κι άλλοι.

Παρουσιάστρια θα είναι η γνωστή δημοσιογράφος του Alpha Βίκυ Χαντζή, ενώ θα υπάρχει live streaming μέσω του site της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι ιστιοπλόοι που θα βραβευτούν για τις επιτυχίες, την αγωνιστικότητα, την αγάπη για το άθλημα και το ήθος τους είναι οι εξής:

Παναγιώτης ΜΑΝΤΗΣ (ΙΟΠ) – Παύλος ΚΑΓΙΑΛΗΣ (ΝΟΚΒ) , 470 – Χάλκινοι Ολυμπιονίκες Rio 2016

    Βύρων ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ (ΝΟΤΚ) , RS:X –  5ος Ολυμπιονίκης Rio 2016

    Ιορδάνης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ – Κωνσταντίνος ΤΡΙΓΚΩΝΗΣ (ΝΟΘ) , Tornado – Χρυσό μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Μαρία ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ – Μιχάλης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΟΘ), Tornado – Αργυρό μετάλλιο στα μικτά πληρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Μαρία  ΜΠΟΖΗ – Ραφαηλίνα ΚΛΩΝΑΡΙΔΟΥ (ΝΟΘ) , 470  νεανίδων – Χάλκινο μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Βασίλης ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ – Ορέστης ΜΠΑΤΣΗΣ (ΙΟΠ), 420 ανδρών – Χάλκινο μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Τέλης Γιόγκο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ – Δημήτριος  ΤΑΣΣΙΟΣ (ΝΟΤΚ) , 420 U17 – Χρυσό μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Ίρις ΑΡΒΑΝΙΤΗ – Μαρία Ελένη ΑΝΔΡΕΟΥ (ΝΟΠΦ-ΙΟΠΟΡ) , 420  Νεανίδων- Αργυρό μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) – LASER 4.7 U17 – Χρυσό μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Αιμιλιανός ΜΟΝΟΣ (ΣΕΑΝΑΤΚ) – LASER 4.7 U15 – Χρυσό μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Βασιλεία ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ (ΙΟΠ) – Laser Radial Νεανίδων – Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Αικατερίνη ΔΙΒΑΡΗ (ΝΑΟΒΒ) – RS:X U17- Χρυσό μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Λεωνίδας ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ (Ν.Ο. ΑΝΔΡΟΥ) – TECHNO293 YOUTH – Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

    Αλέξανδρος ΤΑΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ – Νικόλαος ΜΑΥΡΟΣ (ΝΟΘ)- Tornado– Χρυσό μετάλλιο  στο Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα 2016

    Μελίνα ΠΑΠΑ (ΙΟΠ)- Optimist, – Χάλκινο μετάλλιο  στο Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα 2016.

Σε συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Π.Ι  θα τιμηθούν ο προπονητής των Μάντη- Καγιαλή, ο Γεράσιμος Ωρολογάς, ο Θανάσης Μπαξεβάνης για την προσφορά του στην Ανοιχτή Θάλασσα και ο Ιάκωβος Κικιανής για την προσφορά του στους αθλητές των ΑμεΑ.

                    ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΑ 420 ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 420 κατέκτησαν οι Τ. Αθανασόπουλος – Δ. Τάσσιος σε διεθνή ρεγκάτα που έγινε στο Σαν Ρέμο. Έγιναν 4 ιστιοδρομίες  και το ελληνικό σκάφος με 7 βαθμούς (2, 2, 1, 2) πήρε την πρώτη θέση μεταξύ 80 σκαφών.

Πολύ καλά πήγαν και οι Π. Μαμουνής – Ν. Γιωτόπουλος, οι οποίοι κατέλαβαν την 5η θέση με 51β. ( 6, 28, 4, 13). Από εκεί και πέρα οι Α. Σπανόπουλος – Α. Παπαϊωάννου τερμάτισαν 41οι με 181β. , οι Π. Μαλατέστα – Α. Μυτιληναίος 42οι με 181β., οι Ι. Μαυράγγελος – Κ. Πέτσιος 54οι με 217β. και οι Γ. Τσουλφάς – Π. Κοντής 76οι με 276 βαθμούς.

Στα κορίτσια έγιναν 5 κούρσες και έτρεξαν 38 σκάφη. Την καλύτερη θέση πήραν οι Ι. Αρβανίτη – Μ.Ε.Ανδρέου, οι οποίες τερμάτισαν 15ες με 55 βαθμούς. Οι Μ. Παππά – Μ. Παπαδοπούλου κατέλαβαν την 19η θέση με 67β., οι Α. Σπανάκη – Μ. Τσαμοπούλου την 21η με 68β. και οι Χ. Μαρίνου – Χ. Μαζαράκη την 22η με 68 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ