Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλάκα και με Εθνικό ο Ολυμπιακός

Ήταν κάποτε το ντέρμπι κορυφής στην υδατοσφαίριση. Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει και ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στην κόντρα με τον συμπολίτη Εθνικό για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και επιβλήθηκε με 21-2.

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου, με αδιαπέραστη άμυνα και σκοράροντας με όλους τους τρόπους, έφτασαν στο “13 στα 13” με άνεση.

Στη μεταξύ τους αναμέτρηση του πρώτου γύρου της Α1 Ανδρών, μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ο Υδραϊκός είχε κόψει δύο βαθμούς από τον ΝΟ Βουλιαγμένης (καθώς είχε πάρει ισοπαλία 6-6), τους μοναδικούς -εκτός φυσικά και από αυτούς της ήττας του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό- που έχασε η ομάδα του Λούδη.

Στον Άλιμο, τυπική έδρα του Υδραϊκού, όμως, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και 2ης του Β’ γύρου, οι “μπέμπηδες” του ΝΟΒ πήραν το αίμα τους πίσω, καθώς επιβλήθηκαν με 11-7 και διατηρήθηκαν μόνοι στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα και από το κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, την έδρα του Πανιωνίου, τον οποίο νίκησε με 10-8 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και κρατάει γερά την 3η θέση της βαθμολογίας.

Η φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, ο ΑΝΟ Γλυφάδας, τα χρειάστηκε στον εντός έδρας αγώνα του για την 13η αγωνιστική  κόντρα στον εκ των ουραγών ΝΟ Καλαμακίου, που εμφανίστηκε αυτή τη φορά πολύ ανταγωνιστικός. Η ομάδα της Γλυφάδας, όμως, πήρε τελικά τη νίκη με 8-7 και παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Με άνεση και πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το κολυμβητήριο “Αντ. Πεπανός” της Πάτρας όπου επικράτησε με 10-5 του τοπικού ΝΟ Πατρών, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της εμβόλιμης 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Μια ακόμα σημαντική νίκη στην προσπάθειά του για συμμετοχή στα πλέιο οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε το Παλαιό Φάληρο. Η νεανική ομάδα του Νίκου Μαμούρη επιβλήθηκε του ΝΟ Χίου με 9-4, στο Ρέστειο κολυμβητήριο, για την 13η αγωνιστική, και παραμένει σταθερά στην 6η θέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Γλυφάδα –Καλαμάκι 8-7

Υδραϊκός – Βουλιαγμένη 7-11

Π. Φάληρο- Χίος 9-4

ΝΟ Πατρών – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – Εθνικός 21-2

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 8-10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 39

2. Βουλιαγμένη 34

———————————-

3. Παναθηναϊκός 29

4. Γλυφάδα 26

5. Εθνικός 22

6. Π. Φάληρο 20

—————————-

7. ΠΑΟΚ 19

8. Υδραϊκός 17

——————————–

9. Χίος 10

10. Πανιώνιος 9

11. Καλαμάκι 1

12. ΝΟΠ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ