Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελευθερόπουλος: “Άλλαξε η συμπεριφορά του διαιτητή”

Ο Αστέρας έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, για την 18η αγωνιστική της Super League. Ο τεχνικός των Αρκάδων άφησε αιχμές κατά του διαιτητή Κατσικογιάννη (Ηπείρου), λέγοντας ότι άλλαξε η συμπεριφορά του. Αρχικά επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου:

“Συγχαρητήρια αρχικά στον Πανιώνιο, για αυτό που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Είναι μόνιμα ψηλά με μεγάλο κορμό και έχει καταφέρει να παίζει το παιχνίδι του σε κάθε έδρα. Θεωρώ πως στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και προσπαθήσαμε από πλευρά μας να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Και δικαίως καταφέραμε να προηγηθούμε. Στο δεύτερο μέρος που δεχθήκαμε το γκολ με την πρώτη φάση, πιεστήκαμε από τον Πανιώνιο, από το 45′ μέχρι το 70′. Ήταν καλύτερος εκεί από εμάς αλλά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πήραμε ξανά τα ηνία του αγώνα και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς με 3-4 φάσεις που κάναμε”.

Για τη φάση του γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας:

“Ήμουν πολύ μακριά από την φάση. Το μόνο που είναι άσχημο είναι το πώς αλλάζει η συμπεριφορά του διαιτητή. Δεν είναι το κόρνερ ή το φάουλ. Καταλαβαίνεις, το νιώθεις πώς αλλάζει η συμπεριφορά του διαιτητή, ποιον θέλει να… Δεν ξέρω τι μπορεί να είχε συμβεί στο ημίχρονο, αυτά τα ξέρουν άλλοι. Οι παίκτες μου ορκίζονται πως δεν υπήρξε κόρνερ”.

Για την εικόνα του Αστέρα:

“Οι ομάδες επενδύονται. Δυστυχώς, σε μία χώρα που δίνεται ελάχιστος χρόνος για δουλειά και που όλα κρίνονται για το αποτέλεσμα, είσαι αναγκασμένος να κερδίζεις χρόνο με τα αποτελέσματα. Δεν χτίζονται όλα από την μία μέρα στην άλλη. Δεν μεγαλώνουν έτσι οι ομάδες. Θέλει δουλειά, θέλει κορμό παικτών που είναι πολύ σημαντικό αυτό, ενώ πέρα από το γεγονός πως είμαστε τρίτοι στον κόσμο στις αλλαγές προπονητών, είμαστε και τρίτοι σε αλλαγές του ρόστερ. Πίσω από Β’ Τουρκίας και Μολδαβία αν δεν κάνω λάθος.

Καταλαβαίνεις με ποιους συναγωνίζεσαι σαν εγκεφαλική διαδικασία, σαν πρότζεκτ. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά, είχαμε σε 24 ημέρες οκτώ παιχνίδια. Σοκαριστικό για ελληνική ομάδα. Ανά τρεις ημέρες είχαμε αγώνα. Τα παίξαμε όλα και τώρα μας περιμένουν τρεις δύσκολες αναμετρήσεις με, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Αυτό που με απασχολεί είναι η βελτίωση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια”.

Η πίεση από τον Πανιώνιο που άσκησε στο παιχνίδι:

“Γενικά και η ομάδα μου νομίζω πως παίζει ακριβώς έτσι. Δηλαδή πιέζουμε μπροστά ενώ το μοναδικό ματς που δεν ήταν έτσι, ήταν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα η ομάδα πιέζει πάρα πολύ ψηλά, οπότε είναι ένα παρόμοιος τρόπος παιχνιδιού. Είναι καθαρά θέμα προπονητή και εκπαίδευσης προς τους παίκτες του”.

Για την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό:

“Από την στιγμή που δεν κληρώθηκε κανείς από τους τέσσερις θεωρητικά μεγάλους συλλόγους μεταξύ τους, δεν αλλάζει για εμάς και πολλά πράγματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τις απαιτούμενες εμφανίσεις ώστε να πάρουμε την μεγάλη πρόκριση. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Για την αλλαγή της συμπεριφοράς της ομάδας, μετά την ισοφάριση:

“Μας επηρέασε όντως πάρα πολύ. Δεχθήκαμε 20 λεπτά πίεση, την οποία δεν είχαμε συνηθίσει. Μέχρι το 70’ ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, αλλά στη συνέχεια πήραμε ξανά τα ηνία του αγώνα”.

Για το βαρύ πρόγραμμα του Αστέρα:

Από τις 4 Ιανουαρίου δεν έχουμε νεκρό κύκλο. Δεν έχουμε ούτε μία εβδομάδα ώστε να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για το επόμενο παιχνίδι. Ότι δουλειά μπορέσαμε να κάνουμε είναι μέσα από την βιντεοανάλυση, ενώ παίζαμε οριακά με την ενέργεια της ομάδας. Έτσι όπως τα έχουμε καταφέρει όλοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Ας ελπίσουμε πως μετά τις νέες προτάσεις που κατέθεσαν, τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Κι ας σκεφτούμε λίγο τον προπονητή, που όπως ενημέρωσα κι εγώ ο ίδιος τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Μποροβήλο, να περάσει κάποια πρόταση σχετικά με το βάθος του πάγκου. Σε ευρωπαϊκές χώρες πολλές ομάδες έχουν περισσότερο αριθμό ποδοσφαιριστών στον πάγκο. Ας μην γίνουμε 22, όπως είναι οι Ιταλοί ή στην Κύπρο. Ας έχουμε 20, γιατί είναι άσχημο μετά το τέλος της εβδομάδας, μερικά παιδιά να αισθάνονται ξένο σώμα από τον σύλλογο ή να αναγκάζεται ο προπονητής να έχει ένα μπακ, είτε αριστεροπόδαρο είτε δεξιοπόδαρο. Νομίζω πως η μείωση των ομάδων μόνο καλό μπορεί να φέρει, καθώς πολλοί σύλλογοι δεν είναι ανταγωνιστικοί είτε οικονομικά αλλά είτε και αγωνιστικά.

Ας κοιτάξει ο καθένας στο σπίτι του μέσα, γιατί έχει μείνει τόσο πίσω σε στόχους. Οπότε η επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων ίσως να φέρει κάτι καλύτερο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ