Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό από την αυτοκτονία του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Σταματόπουλου –  Έπεσε από τον 5ο όροφο… (φωτο)

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του Γιάννη Σταματόπουλου, ο οποίος είχε θητεία στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ από το 1987 έως το 1989 και από το 1997 μέχρι και τώρα, και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Ο 62χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί, στις 7.45, πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου έμενε, στην περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την κατάθεση των οικείων του, ο Γιάννης Σταματόπουλος αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και κατά καιρούς εκδήλωνε τάσεις αυτοκτονιας. Τον Νοέμβριο του 2016 είχε νοσηλευτεί για ένα μήνα σε ψυχιατρική κλινική.

Τελευταία αθλητική αποστολή για τον Γιάννη Σταματόπουλο ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Ήταν επικεφαλής της ομάδας στίβου. Την ίδια θέση είχε τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όσο και στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Όσοι τον είχαν γνωρίσει μιλάνε για έναν άνθρωπο ήπιων τόνων, σοβαρό και μετρημένο σε όλες τις κινήσεις του. Ουδέποτε ήρθε σε ρήξη με αθλητές τα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ. 

ΣΠΙΤΙ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ