Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Ισπανία αντίπαλος της εθνικής στους «8»

Την Ισπανία θα αντιμετωπίσει αύριο το πρωί (07:40 ώρα Ελλάδας) η εθνική υδατοσφαίρισης των νεανίδων, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η ιβηρική ομάδα επικράτησε πολύ πιο άνετα του αναμενομένου, της Αυστραλίας με 14-7, στον χιαστί αγώνα για είσοδο στην οκτάδα, και θα διεκδικήσει απέναντι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μία θέση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. 
Σημειώνεται ότι οι δύο ομάδες έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς από το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της αντίστοιχης κατηγορίας, που είχε γίνει στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού. Τότε οι Ισπανίδες επικράτησαν 9-6 στον ημιτελικό της ελληνικής ομάδας και τελικά κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο (ηττήθηκαν στον τελικό από τη Ρωσία), ενώ η εθνική ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου νικώντας στον “μικρό” τελικό την Ιταλία. Οι καλύτερες παίκτριες της ισπανικής ομάδας είναι η Αλεχάντρα Αθνάρ, η οποία στο ματς με την Αυστραλία σημείωσε επτά γκολ, και η φουνταριστή Πάουλα Λέιτον, η οποία στα 16 της αποτελεί ήδη στέλεχος της εθνικής γυναικών και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Τα ζευγάρια των προημιτελικών έχουν ως εξής:
Ρωσία-ΗΠΑ
Ολλανδία-Κίνα
ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία
Ουγγαρία-Ιταλία

Αν η εθνική νικήσει, θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου με το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-Ιταλία. Αν ηττηθεί, θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ίδιου αγώνα για τις θέσεις 5-8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ