Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περέιρα: “Προσπαθώ να εκτιμήσω το υλικό”

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-0 επί του Παναιτωλικού ο Βίτορ Περέιρα εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός στο ματς με τον Παναιτωλικό, αναφέρθηκε στη σημασία του νικηφόρου σερί και μίλησε για τις μεταγραφές.

Αναλυτικά ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε:

“Αυτή η πρώτη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη. Δουλέψαμε πολλές ώρες για να αλλάξουμε πράγματα και γι’ αυτό δεν ήμασταν φρέσκοι, αλλά κουρασμένοι. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, καλές οργανωμένες πρέπει να έχεις δυναμική στο παιχνίδι, καλή κυκλοφορία και ένταση. Ίσως εμείς δεν τα είχαμε, παρόλα αυτά είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Μου άρεσε ο τρόπος δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Είναι μια ομάδα που κάνει γρήγορες αντεπιθέσεις και δεν του τις επιτρέψαμε. Είχαμε ευκαιρίες και αν είχαμε πετύχει πιο νωρίς ένα γκολ, ο Παναιτωλικός θα είχε ανοιχτεί και θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Συνεχίσαμε πάντως να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε άλλο ένα γκολ και τα καταφέραμε.

Όταν κάτι αλλάζει σε μια ομάδα και προσπαθούμε να αλλάξουμε τρόπο δουλειάς, είναι σημαντικό να συνδυάζεται με νίκες. Η νίκη φέρνει αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση την ποιότητα. Είναι σημαντικό να έρχονται οι νίκες. Έχουμε λίγο χρόνο να δουλεύουμε. Επαναλαμβάνω ότι μου άρεσε η θέληση. Θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλά.

Θα ανησυχούσα αν η ομάδα δεν είχε τη δυναμική να δημιουργεί φάσεις. Παίξαμε μια ομάδα που είναι οργανωμένη αμυντικά και το γεγονός ότι δεν μετατρέψαμε τις φάσεις μας σε γκολ οφείλεται είτε στα δικά μας λάθη είτε στην αξία του αντιπάλου. Θέλουμε περισσότερη ένταση, ποιότητα, αλλά το πιο σημαντικό οι νίκες. Είμαστε ικανοποιημένοι που κερδίζαμε ένα δύσκολο αντίπαλο.

Πρέπει να δουλέψουμε καλά και σωστά.

Όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι, είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγές. Τις κάναμε γιατί θέλαμε να έχουμε φρεσκάδα και γι’ αυτό οι παίκτες που μπήκαν ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν. Μπήκαν με σωστό πνεύμα και σκεπτικό και τη διάθεση να βοηθήσουν. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας, προσπαθώ να εκτιμήσω το υλικό, αλλά είναι κάτι που θα λύσουμε πρώτα εσωτερικά και μετά θ’ ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ