Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξέφυγε από το «μπλόκο» της Καισαριανής

Σε ένα γήπεδο που θύμιζε περισσότερο «χωράφι» η ΑΕΚ κατάφερε, έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία, να νικήσει με 1-0 τον ψυχωμένο Άλιμο, ο οποίος προσπάθησε μέχρι το τέλος να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι νεοφώτιστοι κοίταξαν στα μάτια την  «Ένωση» στην Καισαριανή, αλλά δεν κατέστη εφικτό να κρατήσουν το 0-0. Νικήθηκαν στο 91’ από το πέναλτι του Αραβίδη. Η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο» και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την Σούπερ Λίγκα.

Η «Ένωση» θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ στο 65΄, όταν κατά τον διαιτητή της αναμέτρησης ο Νικολόπουλος ανέτρεψε τον Λαμπρόπουλο, μια απόφαση ωστόσο που ήταν πολύ τραβηγμένη.

Ο Βλάχος λειτούργησε εξαιρετικά στο κτύπημα του Μάνταλου και κράτησε το 0-0. Στη μονομαχία Νικολόπουλου-Λαμπρόπουλου, μάλιστα, ο αμυντικός των γηπεδούχων είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας των νοτίων προαστίων, που δεν κλείστηκε στα καρέ της για να κρατήσει την ισοπαλία. Προς τιμήν τους οι παίκτες του Αλίμου έβγαιναν μπροστά όποτε τους δινόταν η δυνατότητα, δεν καθυστερούσαν σκοπίμως για να περάσει η ώρα και παρά την ήττα θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι για τη σπουδαία εμφάνιση.

Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα πρέπει να προβληματιστούν για την εικόνα τους. Η ομάδα του Δέλλα λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν και πάλι ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Καραμέρη σε σουτ του Μπρέσεβιτς. Ο Αραβίδης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ.

ΑΛΙΜΟΣ: Βλάχος, Κάρδαρης, Κουμπαρούλης, Νικολόπουλος, Γαβριήλ, Μπονγκ, Μπεριέξ (72′ Ελευθεριάδης) , Σταύρου (91′ Ρούπι), Καραμέρης, Σαγανάς, Παντελής.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας (73΄Ντούνης), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης (79΄Σοϊλέδης), Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς (46′ Μάνταλος), Αραβίδης, Μπρέσεβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ