Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δάμασε και το αλογάκι ο Ηρακλής

Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στη Football League ο Ηρακλής, καθώς πέρασε και από την έδρα της ΑΕΛ, της οποία επιβλήθηκε με 1-0. Ο Πορτουλίδης με πέναλτι ήταν ο σκόρερ των κυανόλευκων, οι οποίοι έφτασαν τους 32 βαθμούς και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του Βορείου Ομίλου, με απολογισμό 10 νίκες και δύο ισοπαλίες. Από την άλλη πλευρά, στους 19 βαθμούς και την τρίτη θέση παρέμειναν οι βυσσινί.

Τα πολλά λάθη και οι αρκετές διακοπές ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της αναμέτρησης, στα πρώτα λεπτά της. Ωστόσο, ο Ηρακλής σιγά – σιγά έπαιρνε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτανε κοντά στην περιοχή της ΑΕΛ.

Ο Σιατραβάνης πήρε την μπάλα στην περιοχή στο 24’ και ο Μελισσάς τον ανέτρεψε, δίνοντας την ευκαιρία στον Πορτουλίδη να κάνει το 0-1 από τα 11 μέτρα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πίεσαν τους αντιπάλους τους. Ο τερματοφύλακας του Γηραιού φώναξε παρών στη μεγαλύτερη ευκαιρία των βυσσινί στο πρώτο ημίχρονο, όταν απέκρουσε με τα πόδια την προσπάθεια του Δεληζήση στο 34’.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, προκειμένου να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση.  Η μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα ήρθε στο 60’, όταν ο Μπόγιοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Μπλέντι ήταν εκείνος που έχασε ακόμη μία πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, στο 68’ και στη συνέχεια η άμυνα του Ηρακλή κράτησε μέχρι το τέλος και ο Γηραιός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος (46’ Μπλέντι), Μουλόπουλος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σουάνης (62’ Γκούρτσας), Πινδώνης (73’ Περίκο), Μπιλά, Μπόγιοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης (79’ Ζιαμπάρης), Ρομάνο, Κάσας, Σιατραβάνης (73’ Κυριακίδης), Λουκίνας (65’ Περόνε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ