Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με ανατροπή και Βεζένκοφ ο Άρης το Ρέθυμνο

Ο Αρης βρέθηκε να κυνηγάει το Ρέθυμνο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο και τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ σε μεγάλη μέρα κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη απέναντι στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου με 68-62! 

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ρεθύμνου στο ματς, με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα πέντε λεπτά και να προηγούνται με 1-8! Η συνέχεια, όμως δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Αρης όχι μόνο βρήκε τον ρυθμό του αλλά πήρε και το προβάδισμα. Στα υπόλοιπα πέντε λεπτά της περιόδου, το Ρέθυμνο έμεινε άποντο, γεγονός που μόνο ανεκμετάλλευτο δεν πήγε από τους γηπεδούχους. Ο Αρης με πρωταγωνιστή τον Τόμας έτρεξε ένα σερί 12-0 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 13-8!

Ο ρυθμός ανέβηκε έστω και λίγο στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Βίνσεντ Κάουνσιλ και Γιάννη Καλαμπόκη να δίνουν το σύνθημα για την αντεπίθεση του Ρεθύμνου, το οποίο με σερί 8-0 πέρασαν μπροστά στο 12ο λεπτό. Ο Αρης, όμως πήρε εκ νέου τα ηνία και με καθοριστικούς πόντους του Βεζένκοφ πήγε στα αποδυτήρια με το 29-25.

Ο Αρης είχε το προβάδισμα και με τρίποντο του Πάσαλιτς ήταν μπροστά με 36-29 στο 23ο λεπτό και με αργότερα με 39-33, με το Ρέθυμνο να δείχνει νωχελικό. Τουλάχιστον μέχρι εκείνη την στιγμή… Γιατί οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν και με ένα σερί 7-0 πέρασαν μπροστά με 39-40! Από εκείνο το σημείο το Ρέθυμνο δεν έχασε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που το βρήκε να προηγείται με 45-49.

Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Φαγιέ και ένα δίποντο του Καλαμπόκη, το Ρέθυμνο ανέβασε την διαφορά του στους οκτώ πόντους και το 47-55 στο 32ο λεπτό. Ο Αρης όμως, με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ αντέδρασε και μείωσε σε απόσταση αναπνοής και το 56-58 στο 35ο λεπτό.  Ο Αρης δεν σταμάτησε εκεί και με τη ψυχραιμία των παικτών του από τις βολές και την ηγετική εμφάνιση του Βεζένκοφ πήρε την σπουδαία νίκη με 68-62!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ