Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρόσμπεργκ: «Φεύγω πλήρης και ευτυχισμένος»

Επισήμως, η ανακοίνωση της αποχώρησης του Ρόσμπεργκ από την F1 έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, όπου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των πρωταθλητών από την FIA.

Λίγες ώρες πριν την λαμπρή εκδήλωση, ο Γερμανός έριξε τη βόμβα που είχε τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο των αγώνων. Σε γενικές γραμμές, ο παγκόσμιος πρωταθλητής περιέγραψε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Οι πιο σημαντικοί;

«Από 6 ετών που ξεκίνησα, είχε ένα ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό μου. Να γίνω πρωταθλητής της F1. Έχω λοιπόν ήδη μια ιστορία 25 χρόνων στους αγώνες, όπου τα έδωσα όλα». Με αυτά τα λόγια ο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε την επεξήγηση της απόφασής τους.

«Ευχαριστώ όσους με στήριξαν να φτάσω το στόχο μου. Ωστόσο αυτός δεν ήταν εύκολος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μεγάλη πίεση και φέτος τα έδωσα κυριολεκτικά όλα. Για να τα καταφέρεις πρέπει να είσαι 100% δοσμένος και σε αυτό με βοήθησε η οικογένειά μου και ειδικά η γυναίκα μου. Δεν άφησε τίποτα να διαταράξει τη συγκέντρωσή μου και πάντα μου δημιουργούσε της καλύτερες προϋποθέσεις ηρεμίας και ξεκούρασης».

«Ο στόχος του παγκόσμιου πρωταθλήματος επετεύχθη και πλέον νοιώθω ότι δεν έχω άλλο κίνητρο. Αποφάσισα λοιπόν να ακολουθήσω την καρδιά μου και να σταματήσω. Είμαι ανακουφισμένος και χαρούμενος. Το ίδιο και η γυναίκα μου, που πλέον θα έχει και πάλι τον άντρα της στο σπίτι, σε ρόλο συζύγου και πατέρα».

Στο σημείο αυτό ο Ρόσμπεργκ έδειξε φανερά συγκινημένος και ουσιαστικά έδειξε ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που αποφάσισε να τα παρατήσει: η οικογένειά του.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ευχαρίστησε του δημοσιογράφους για τη στήριξή τους και δήλωσε πλήρης και απόλυτα γεμάτος από μια καριέρα που του προσέφερε σπάνιες στιγμές και πολύτιμες εμπειρίες. Φυσικά δεν παράλειψε να αναφέρει τον πατέρα του και την τεράστια ικανοποίηση που ένοιωσε, που κατάφερε όπως και αυτός να φέρει ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην οικογένεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ