Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Υπήρχε καθαρό φάουλ στον Κάτσε πριν την κόκκινη, αλλά δεν δικαιολογείται με τίποτα η αντίδρασή του, όπως και του Αναστασιάδη

TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Πολλά μποφόρ χθες στη Μυτιλήνη με τη διαιτησία στο ματς Καλλονής-ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής Μήτσιος έκανε λάθη, αλλά από εκεί και πέρα δεν δικιολογείται ούτε η αντίδραση του Κάτσε, ούτε πολύ περισσότερο του Αγγελου Αναστασιάδη, που πήγε να πάρει την ομάδα και ν’ αποχωρήσει.

Στα του ματς, λοιπόν. Στην αρχή υπάρχει πέναλτι σε ανατροπή του Περέιρα που δεν καταλογίζεται. Η αποβολή του Κάτσε είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού ο Αλβανός στόλισε κανονικά τον ρέφερι, αλλά στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ υπέρ του που δεν καταλογίστηκε. Οχι ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία για τον Κάτσε. Γενικά ο Μήτσιος προσπάθησε να μην σφυρίξει πολύ, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταλογισθούν κάποια καθαρά φάουλ εκατέρωθεν. Το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Καλλονής είναι πεντακάθαρο, όπως δεν υπάρχει παράβαση στο καθαρό κόψιμο που γίνεται στον Μακ στο τέλος του ματς.

Στον αγώνα της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Λεβαδειακού με ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Πέτριτς είναι καθαρά ακάλυπτος στην ώρα της εκτέλεσης του φάουλ από το οποίο ξεκινά το τέρμα. Ο βοηθός Ιορδάνης Δημητριάδης έχασε την φάση. Επίσης, Τομάς και Τριανταφυλλόπουλος θα έπρεπε να είχαν δει την κόκκινη και όχι την κίτρινη κάρτα, ο ένας για βίαιο μαρκάρισμα και ο άλλος για βιαιοπραγία εκτός φάσης.

Στην Κομοτηνή ο διαιτητής Κουκουλάκης ήταν άψογος μέχρι το φινάλε, αλλά εκεί την πάτησε. Και αυτό διότι η ανατροπή του παίκτη της Κέρκυρας γίνεται οριακά εντός περιοχής και επομένως θα έπρεπε να καταλογισθεί πέναλτι και όχι φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όπως έδωσε ο Κρητικός ρέφερι. Βέβαια πρόκειται για πολύ δύσκολη φάση και με γυμνό μάτι είναι εύκολο να ξεγελαστεί κανείς, ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ο παίκτης των Φαιάκων πέφτει αρκετά έξω από την περιοχή.

Στην Ξάνθη πολύ σωστή ήταν η αποβολή του Μπαξεβανίδη με δύο κίτρινες κάρτες, αφού και κράτημα υπήρξε στην πρώτη και μη τήρηση των 9.15 μ.μ. στη δεύτερη. Καθαρό το δεύτερο γκολ της Βέροιας, δεν υπάρχει ούτε χέρι, ούτε οφσάιντ.

Στα ματς του Αστέρα με τον ΠΑΣ και του Παναιτωλικού με τον ΟΦΗ δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο διαιτητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ