Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μάσα: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα»

  Ο Φελίπε Μάσα έχει ανακοινώσει από τις αρχές του Σεπτεμβρίου ότι θα αποχωρήσει από τη Φόρμουλα Ένα στο τέλος της σεζόν, όταν λήγει και το συμβόλαιό του με τη Γουίλιαμς. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος πανηγύρισε 11 νίκες με τη Φεράρι από το 2006 έως το 2008, ενώ έχασε για ένα βαθμό το πρωτάθλημα οδηγών του 2008 από τον Λιούις Χάμιλτον. 
    Χθες στο γκραν πρι της πατρίδας του, στην πίστα του Ιντερλάγκος, ήθελε να έχει μια καλή παρουσία, αλλά δυστυχώς, όμως, για εκείνον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 46ο γύρο του αγώνα, λόγω ενός λάθος που έκανε στην είσοδο του «pit lane».
    Ο Μάσα βγήκε έξω από το μονοθέσιο του απογοητευμένος και λίγο αργότερα, φανερά συγκινημένος, ξέσπασε σε κλάματα. Οι συμπατριώτες του άρχισαν αμέσως να τον χειροκροτούν με τον Βραζιλιάνο οδηγό να βαδίζει προς τα «pits» έχοντας στους ώμους του τη σημαία της πατρίδας του:
    «Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας. Ο κόσμος με χειροκρότησε θερμά και συγκινήθηκα. Τους ευχαριστώ όλους. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θα ήθελα στο τελευταίο μου γκραν πρι στη Βραζιλία, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα και την αγάπη του κόσμου», υπογράμμισε συγκινημένος ο Μάσα, ο οποίος ξεπέρασε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, τον οποίο υπέστη στα δοκιμαστικά για το ουγγρικό γκραν πρι του 2009, εντάχθηκε στο δυναμικό της Γουίλιαμς το 2014.
     Στην διάρκεια της καριέρας του έχει οδηγήσει τα μονοθέσια της Ζάουμπερ (2002, 2004-2005), της Φεράρι (2006-2013) και της Γουίλιαμς (2014-2016). Το 2003 ήταν οδηγός δοκιμών στη Φόρμουλα Ένα με τη Φεράρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ