Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο πόλο

Ο Ολυμπιακός υπέταξε για 41η συνεχόμενη φορά τον Παναθηναϊκό, τον οποίο διέλυσε με 14-4 στην τρίτη αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ξεσπάσματα στο παιχνίδι τους και χωρίς να ανάψουν στο φουλ τις μηχανές «σκότωσαν» την άμυνα του Παναθηναϊκού και διατήρησαν το φετινό τους αήττητο, μετρώντας την 41η σερί νίκη τους σε ντέρμπι αιωνίων, στο καυτό «Π. Καπαγέρωφ».

Οι «πράσινοι», από την άλλη, έδειξαν κατά διαστήματα πολύ καλή αμυντική εικόνα, με τον Γαλανίδη να κάνει φοβερές αποκρούσεις, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να δείξουν την διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει.

Ο Ολυμπιακός βρήκε αρχικά τις απαντήσεις στη… συγκεντρωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια, ενώ στις όποιες προσπάθειες των «πράσινων» να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, έβρισκαν μπροστά τους τον θηριώδη Πάβιτς.

Ένα «ξέσπασμα» του Ολυμπιακού άνοιξε τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν για πρώτη φορά ενάμισι λεπτό πριν το ημίχρονο για το 7-1.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε παθιασμένος στο τρίτο οκτάλεπτο και κράτησε μακριά από τα δίχτυα για τη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου τους γηπεδούχους. Την επιθετική ανομβρία σταμάτησε το γκολ του Κολόμβου μετά από πεντέμισι λεπτά παιχνιδιού, με τους Μυλωνάκη και Φουντούλη να εκτοξεύουν τη διαφορά στο +9 (10-1) και τον Παναθηναϊκό να δείχνει ξανά επιθετικό πρόβλημα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την χαλαρότητα του Ολυμπιακού και να μειώνουν τη διαφορά, για το τελικό 14-4.

Κορυφαίοι του ματς ήταν Μυλωνάκης και Φουντούλης που πέτυχαν από τρία τέρματα. Σε φοβερή μέρα βρέθηκε ο Πάβιτς στο πρώτο του παιχνίδι για φέτος στην Α1, και κατά διαστήματα ο Γαλανίδης για τον Παναθηναϊκό.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-1 ,3-0, 4-3

Ολυμπιακός: Φουντούλης 3, Γενηδουνιάς 1, Ντόσκας 1, Μυλωνάκης 3, Δελακάς 2, Κολόμβος 1, Πρέκας 1, Αργυρόπουλος 2

Παναθηναϊκός: Φώσκολος 1, Λίντοχουντ 1, Καπετανάκης 1, Βάσιτς 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ