Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ντοναρούμα: «Ήμουν το πρότυπο για τον Τζανλουίτζι»

Ο αγώνας στους «Ζωσιμάδες» είχε ολοκληρωθεί, με τον Αστέρα Τρίπολης να υποχρεώνει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα (1-2) και, ταυτόχρονα, να είναι η μοναδική μέχρι σήμερα ομάδα στο πρωτάθλημα που σκόραρε σε αυτή τη δύσκολη έδρα.

Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων, Αντόνιο Ντοναρούμα, εμφανίστηκε χαμογελαστός και με το κινητό τηλέφωνο στο αυτί. Όπως μας εξήγησε λίγο αργότερα, μιλούσε με τον αδελφό του στην Ιταλία. Ο 17χρονος Τζανλουίτζι βρισκόταν στο Παλέρμο για τον αγώνα της Μίλαν με τους Σικελούς και τον είχε καλέσει για να τον ρωτήσει πως πήγε το παιχνίδι στα Γιάννενα.

«Είμαστε μια οικογένεια τερματοφυλάκων. Ο αδελφός μου είναι σήμερα 17 χρόνων και ξεκίνησε να παίζει βασικός στη Μίλαν πριν από ένα χρόνο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντόνιο. Τα μάτια έλαμπαν στην αναφορά για τον πιτσιρικά, ο οποίος έχει εκπλήξει τη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή κερδίζοντας θέση βασικού σε ένα σύλλογο της εμβέλειας των Λομβαρδών μόλις στα 16 χρόνια του και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του παγκοσμίως.

«Θα έλεγα πως είναι ένα φαινόμενο, ένα μεγάλο ταλέντο. Ο Τζανλουίτζι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο δίπλα μου από μικρούλης. Με παρακολουθούσε κι εγώ του μετέδωσα το πάθος του τερματοφύλακα, τον επηρέασα και σιγά-σιγά ακολούθησε τα δικά μου βήματα και έπαιζε στη θέση του τερματοφύλακα» συνέχισε με το ίδιο χαμόγελο ο Αντόνιο.

«Είμαστε υπερήφανοι, είμαστε ευτυχισμένοι. Δύο αδέλφια τερματοφύλακες… Είναι το καλύτερο πράγμα. Μιλάμε κάθε μέρα μετά τις προπονήσεις, πριν και μετά τους αγώνες. Τώρα μόλις μου τηλεφώνησε, γιατί ήθελε να μάθει το αποτέλεσμα και είναι χαρούμενος με την προσπάθεια που έκανα και τη νίκη που πήραμε» πρόσθεσε ο πορτιέρε του Αστέρα, που με εκείνον βασικό στα τελευταία δύο παιχνίδια κατάκτησε δύο συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα και ανέβηκε αισθητά στη βαθμολογία.

Με καταγωγή από τη Νάπολι, η φαμίλια Ντοναρούμα είναι απολύτως φυσικό να έχει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της. Από τη συζήτηση καταλάβαμε πως η οικογένειά του είναι μία παραδοσιακή, σφιχτά δεμένη οικογένεια του ιταλικού νότου. Εκτός από τον Τζανλουίτζι, έχει ακόμη μια αδελφή, η οποία «ευτυχώς βρίσκεται με τους γονείς μας στη Νάπολη, είναι κοντά τους κι αυτό είναι το καλύτερο». Η επικοινωνία είναι σε καθημερινή βάση και μάλιστα έχει φροντίσει ώστε η οικογένειά του να παρακολουθεί δορυφορικά τους αγώνες του Αστέρα Τρίπολης.

Η προσαρμογή στη χώρα και στην πραγματικότητα των γηπέδων μας δεν ήταν δύσκολη, αντιθέτως. «Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα, στα ελληνικά γήπεδα, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και ιδιαίτερα ο προπονητής μου, ο κ. Ελευθερόπουλος. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είχαμε ανάγκη από θετικό αποτέλεσμα και πήραμε τρεις βαθμούς. Αυτή η νίκη μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο».

Όσο για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, θεωρεί πως είναι πολύ όμορφη και ως τερματοφύλακας αισθάνεται έντονα το κάθε παιχνίδι. «Κάθε αγώνας, είτε γίνεται εντός έδρας είτε εκτός, τον εισπράττουμε με ένταση, γιατί δεν ξέρουμε αν θα νικήσουμε ή αν χάσουμε».

Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας ο Αντόνιο αισθάνεται ευτυχής. «Θέλω να δώσω τα πάντα στην ομάδα, γιατί μου έδωσε πάρα πολλά. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για το σύλλογό μου» υπογράμμισε ο Ντοναρούμα, ο οποίος παίζει στα ελληνικά γήπεδα για πρώτη φορά, ενώ στην πατρίδα του αγωνίστηκε σε ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, όπως τις Μπάρι, Πιατσέντσα και Τζένοα.

Τον ρωτήσαμε, τέλος, πως εισπράττει το ελληνικό πρωτάθλημα και εάν παρακολουθεί το Καμπιονάτο. «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό. Εμείς δεν ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το παιχνίδι στα Γιάννενα πραγματικά ήταν ενδιαφέρον. Μετά από λίγη ξεκούραση θα συνεχίσουμε με προπονήσεις και θα επικεντρωθούμε ξανά στο στόχο μας. Είναι λογικό να με ενδιαφέρει το ιταλικό πρωτάθλημα, γιατί ο αδελφός μου παίζει στη Μίλαν. Πιστεύω και θέλω να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ