Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bίντεο: Στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Γαλλίας Μπαστιά και Παρί

Μετά το 4-2 επί της Παρί Σεν Ζερμέν για το πρωτάθλημα, η Μπαστιά επικράτησε με 3-1 και της Ρεν στην Κορσική και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Αρμάντ στο 12′, όμως στο δεύτερο μέρος έμειναν με 9 παίκτες δίνοντας την ευκαιρία στους Κορσικανούς να κάνουν την ανατροπή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Ρεν. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο 12’, κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αρμάντ επωφελήθηκε από την κακή αντίδραση της άμυνας της Μπαστιά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Λεκά.

Με γκολ αλλά αυτή τη φορά από την πλευρά των γηπεδούχων ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Δύο λεπτά μετά την έναρξή του ο Παλμιερί έκανε τη σέντρα, ο Τζιμπρίλ Σισέ σούταρε πάνω στον πορτιέρο της Ρεν, όμως στην επαναφορά ο Σκιλασί έφερε το ματς στα ίσια. 

Στο 65’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Κόνραντσεν αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα. Έτσι, πέντε λεπτά αργότερα οι Κορσικανοί εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω και με αυτογκόλ του Ντανζέ, που έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακά του, πήραν το προβάδισμα.

Το έργο της Μπαστιά έγινε ακόμα πιο εύκολο στο 76’, όταν ο Λεντζάνι, στη πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Ζιλέ. Πλέον, με δύο παίκτες λιγότερους για τα υπόλοιπα 14 λεπτά, η Ρεν δεν μπορούσε να απαντήσει και μοιραία δέχτηκε άλλο ένα γκολ, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να διαμορφώνει το τελικό 3-1 και να κλειδώνει την πρόκριση για την ομάδα του.

Σπουδαία πρόκριση στην τετράδα πανηγύρισε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν πέρασε νικηφόρα από το «Ζοφρουά Γκισάρ», επικρατώντας 0-1 της Σεντ Ετιέν, και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση.

Ο άνθρωπος που έκρινε το ντέρμπι με τους «Στεφανουά» ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος στο 72′ σκόραρε με το στήθος για λογαριασμό των Παριζιάνων. Μάλιστα, στην προσπάθεια του Σουηδού σταρ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Στεφάν Ρουφιέ έδιωξε, αλλά μέσα από τη γραμμή, με αποτέλεσμα το γκολ να μετρήσει κανονικά.

Η φάση εξαγρίωσε τους οπαδούς της Σεντ Ετιέν η οποίοι πετώντας αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο διέκοψαν το παιχνίδι για περίπου δέκα λεπτά. Η κατάσταση ηρέμησε και το ματς ολοκληρώθηκε με το 0-1 να μην αλλάζει υπέρ των Παριζιάνων.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Λιγκ Καπ Γαλλίας:

Τρίτη (13/1)

Μπαστιά – Ρεν 3-1 (46′ Σκιλασί, 72′ αυτ. Ντανζέ, 89′ Τζιμπρίλ Σισέ – 12′ Αρμάντ)

Σεντ Ετιέν – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1 (72′ Ιμπραΐμοβιτς)

Τετάρτη (14/1)

Μονακό – Γκινγκάμπ

Λιλ – Ναντ


All Goals – Bastia 3-1 Rennes – 13-01-2015 από Strobner


Zlatan Ibrahimovic 1:0 | Saint Etienne – Paris… από ines-stankovic-96

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ