Μετάβαση στο περιεχόμενο

To Aζερμπαϊτζάν στηρίζει τους Ελληνες αθλητές με 500.000 ευρώ

Την αποκάλυψη πως η Οργανωτική Επιτροπή του Μπακού 2015 θα ενισχύσει την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών με 500.000 Ευρώ έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στην εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων από την ΕΟΕ.

Ο Καπράλος είπε πως ενόψει των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015» που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα υπάρξει ενίσχυση μισού εκατομυρίου Ευρώ προς την ΕΟΕ. «Το νέο της ημέρας είναι ότι, για να προετοιμαστούν καλύτερα οι αθλητές μας που έχουν πάρει την πρόκριση για το Μπακού, ήρθαμε σε συμφωνία με την Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν η οποία και μας έδωσε 500.000 ευρώ για κοινές δράσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Καπράλος.

Στην εκδήλωση που έγινε στην έδρα της ΕΟΕ, βραβεύτηκαν αθλητές, προσωπικότητες του αθλητισμού, φορείς και ιδρύματα για την προσφορά τους στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, ενώ έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, το μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της ΔΟΕ Φράνκο Ασκάνι, οι βουλευτές Πύρρος Δήμας και Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Χάρης Γ. Δαυίδ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Σωτήρης Τριανταφύλλου, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, αλλά και αθλητές, προπονητές και παράγοντες.

Βραβεύτηκαν, ο Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση) και η Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου (κωπηλασία) για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Νανζίνγκ 2014», αλλά και ο Μάριος Γιακουμάτος (ξιφασκία) για το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Επίσης, βραβεύτηκαν ο Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), ο Κώστας Φιλιππίδης (στίβος) και οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος (κωπηλασία) για τα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014.

Απονεμήθηκαν, επίσης, οι διακρίσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στους αθλητές και αθλήτριες Παναγιώτα Τσακίρη, Σοφία Ράλλη, Απόστολος Αγγέλης, Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, Νίκος Πολυχρονίδης, Απόστολος Κεφάλας και Κώστας Συκαράς, που μετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».

Έγινε η απονομή του Διπλώματος της ΔΟΕ «Γυναίκες και Αθλητικά Επιτεύγματα» στη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η απονομή του βραβείου “IOC Trophy – Αθλητισμός και Τέχνη” στη Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, αλλά και απονομή βραβείου της ΕΟΕ στον Γιάννη Έξαρχο για τη μακρόχρονη συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών.

Επίσης, απονεμήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βραβείο στο Ίδρυμα Λεβέντη για τη συνεχή ενίσχυση των αθλητών με υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας, καθώς και στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) για την κατάκτηση θέσης στο βιβλίο Γκίνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ