Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν η κλήρωση για την 3η προκριματική φάση του Champions League υδατοσφαίρισης. Τα τέσσερα ζευγάρια που προέκυψαν θα δώσουν διπλούς αγώνες, στις 26 Οκτωβρίου και στις 9 Νοεμβρίου, με τους νικητές να προκρίνονται στη φάση των ομίλων. Εκεί βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός, ο οποίος περιμένει να μάθει τους δύο τελευταίους αντιπάλους του στον Α΄ όμιλο. Αυτοί θα είναι ο νικητής του ζευγαριού της ιταλικής Μπρέσια με τη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι από το Μαυροβούνιο και ο νικητής των αγώνων μεταξύ της ουγγρικής Ορβοσι και της ιταλικής Βερόνα. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι με τις δύο ομάδες που θα προκύψουν αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας του ομίλου, στον οποίο μετέχουν επίσης η ουγγρική Τσόλνοκι, η γερμανική Σπαντάου και η γαλλική Ολιμπίκ Νις.
Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του, στις 30/11 στον Πειραιά, απέναντι σε μία ομάδα που θα περάσει από τα προκριματικά, και συγκεκριμένα τη νικήτρια του ζευγαριού Μπρέσια-Γιάντραν.
Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού γύρου:
Α. Ανόβερο (Γερμανία)-Οραντέα (Ρουμανία)
Β. Μπρέσια (Ιταλία)-Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)
Γ. Πριμόριε Ριέκα (Κροατία)-Έγκερ (Ουγγαρία)
Δ. Ορβοσι (Ουγγαρία)-Βερόνα (Ιταλία)

Οι όμιλοι του Champions League έχουν σχηματιστεί ως εξής:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία), Ολιμπίκ Νις (Γαλλία), Νικητής Β, Νικητής Δ
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Παρτιζάν Βελ. (Σερβία), Νικητής Α, Νικητής Γ.

Στο final-6 της Βουδαπέστης προκρίνονται τρεις ομάδες από κάθε όμιλο, όμως από το γκρουπ του Ολυμπιακού το ένα εισιτήριο πηγαίνει στην οικοδέσποινα Τσόλνοκι, ανεξάρτητα από την τελική της κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ