Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με χειροπέδες στα δικαστήρια ο Κασιδιάρης (φωτο)

Χωρίς να έχει αποχωριστεί… το ειρωνικό του χαμόγελο στο πρόσωπο εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο προφυλακισμένος υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κ. Κασιδιάρης πήγε στην Ευελπίδων καθώς εκδικάζεται στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο η μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός». Στη δίκη παρίσταται ο μηνυτής Ηλίας Κασιδιάρης και πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης της εφημερίδας, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Αφορμή για τη μήνυση ήταν η δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ο Κασιδιάρης εμφανίζεται να υποδύεται τον αρχιφύλακα που επιβλέπει τον ξυλοδαρμό «κρατούμενου» από «αστυνομικούς». Ο μηνυτής επικαλείται τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, για ένα βίντεο που απλώς επιβεβαιώνει μια καθιερωμένη πρακτική στο ρεπερτόριο της Χρυσής Αυγής: Αυτήν της αντιποίησης αρχής, που προφανώς αποτελεί αδίκημα.

Φωτό: iefimerida.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ