Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Copa Del Rey – Ο λόγος

Η Ισπανία θρηνεί δεκάδες νεκρούς μετά το νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στο Τολέδο, ενώ η τραγωδία οδήγησε στην αναβολή των αγώνων της Τετάρτης για το Copa del Rey.

Δύο τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια από και προς τη Σεβίλλη συγκρούστηκαν, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να ανέρχεται σε τουλάχιστον 30 νεκρούς και περισσότερους από 170 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της El País, συρμός υψηλής ταχύτητας AVE προσέκρουσε από πίσω σε τρένο της Iryo, το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο στις γραμμές, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν δύο βαγόνια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί, τοπική ώρα, ανάμεσα στις πόλεις Λος Γέμπενες και Ούρντα, στην επαρχία του Τολέδο. Οι δύο αμαξοστοιχίες μετέφεραν συνολικά εκατοντάδες επιβάτες.

Σε ένδειξη πένθους, η ισπανική ομοσπονδία ανέβαλε όλους τους αγώνες της Τετάρτης (28/10) για το Copa del Rey, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί αν η απόφαση θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις της Πέμπτης (29/10).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ