Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του ζευγαριού Μπεσίκτας – Χράντες Κράλοβε στα Playoffs του Conference League, σε περίπτωση που προκριθεί της ΤΣΣΚΑ 1948, όπως έγινε γνωστό στην κλήρωση της Δευτέρας (03/08).

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 20 Αυγούστου εντός έδρας, στο ΟΑΚΑ, και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, 27 Αυγούστου, είτε στην Τουρκία είτε την Τσεχία.

Το προφίλ της Μπεσίκτας

Ιδρύθηκε το 1903 στην Κωνσταντινούπολη και έχει έδρα το Μπεσίκτας Παρκ, που έχει χωρητικότητα 42.700 θέσεων.

Οι αετοί έχουν κατακτήσει 16 πρωταθλήματα (τελευταίο την σεζόν 2020/21), 11 κύπελλα και 10 σούπερ καπ. Προπονητής της ομάδας είναι ο 48χρονος Βιντσέντζο Ιταλιάνο.

Η σημερινή της χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά τα 200.000.000 ευρώ και ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής είναι ο 25χρονος μέσος Ορκούν Κόκτσου, αξίας 25.000.000 ευρώ,.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση και αποκλείστηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο δεύτερο προκριματικό του Conference League.

Έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τον Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2014/15, με τον Ολυμπιακό στους «16» της ίδιας διοργάνωσης το 2016/17 και με τον ΠΑΟΚ σε μονό προκριματικό γύρο του Champions League την σεζόν 2020/21, όπου και αποκλείστηκε με 3-1.

Το προφίλ της Χράντετς Κράλοβε

Ιδρύθηκε το 1904 στην ομώνυμη πόλη της Τσεχίας και έχει έδρα την FINEP Arena, που έχει χωρητικότητα 9.300 θέσεις.

Έχει κατακτήσει μόλις ένα κύπελλο Τσεχίας τη σεζόν 1994/95 και τρεις φορές το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, ενώ πέρυσι τερμάτισε τέταρτη μετά τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Η σημερινή της χρηματιστηριακή αξία ακουμπά τα 13.000.00 ευρώ και ο βασικός της τερματοφύλακας, Άνταμ Ζαντράζιλ, είναι ο πιο ακριβός παίκτης της ομάδα με αξία 2.500.000 ευρώ. Προπονητής της ομάδας είναι ο 49χρονος Ντέιβιντ Χόρεις.

Φέτος είναι η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την σεζόν 1995/96 και το Κύπελλο Κυπελλούχων, όπου αποκλείστηκε στους 16 από την Ντιναμό Μόσχας. Έχει αγωνιστεί και στους 8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το 1960/61.

Μάλιστα, στην φάση των «16» είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ 1-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ